„Linavos“ vadovas nusprendė trauktis

Neapsikentęs kritikos postą palieka Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius. Apie tai asociacija pranešė savo išplatintame pranešime.

A.Kondrusevičius ne kartą buvo sulaukęs kritikos.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Kondrusevičius ne kartą buvo sulaukęs kritikos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2015, 2:42 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:46 PM

Apie traukimąsi iš einamų pareigų A.Kondrusevičius pranešė ketvirtadienį vykstančiame Vilniaus regiono susirinkime.

„Savo noru traukiuosi iš asociacijos prezidento pareigų“, – pareiškė A.Kondrusevičius.

Jis išplatintame pareiškime teigia, kad pasirengęs sustabdyti savo, kaip prezidento, įgaliojimus artimiausiame Kongrese gegužės 15 d.

„Nėra nieko blogiau už konfliktą, kuriam nėra galo jau 5 metus. Mes šiandien gyvename senais įvykiais, dar vis kaltiname vienas kitą. Tačiau darbas vežėjų labui nevyksta. Man labai apmaudu, kad nežvelgiame plačiau. Negalime susitarti dėl to, kas mums išties svarbu, – bendro transporto verslo interesų gynimo“, – teigiama A.Kondrusevičiaus pareiškime.

Jis teigia darantis viską, kad ryšiai būtų kuo geresni ir asociacija būtų stipri tarptautinėje erdvėje. „Bet šiandien girdžiu, kad viso šio darbo nereikia.  Sako, kažkam labai reikia asociacijos „Linava“ prezidento posto, o aš trukdau į jį atsisėsti. Dėl to prezidiume vyksta žaidimai su apkaltomis man, Kongresas nukeltas į Kėdainius, tikintis, kad dalis narių neatvyks. Norima nedideliu balsų skaičiumi atlikti perversmą asociacijoje. Negaliu dirbti kai nuolat trukdoma ir nėra sutarimo asociacijoje. Visiškai nesilaikau įsikibęs prezidento kėdės“, – teigia „Linavos“ vadovas.

A.Kondrusevičius ne kartą sulaukė kritikos iš kitų asociacijos narių. Vežėjų asociacijos vadovui kai kurie kolegos yra metę kaltinimus dėl galimai neskaidraus finansų tvarkymo, taip pat yra įsteigtas judėjimas „Už skaidrumą „Linavoje“.

Praėjusią savaitę asociacijos „Linava“ prezidiumo posėdyje po Revizijos komisijos pareiškimo prezidiumo nariai nutarė teikti pareiškimus Generalinei prokuratūrai, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir Vidaus reikalų ministrui dėl galimai neteisėtų prezidento A.Kondrusevičiaus ir buvusio generalinio sekretoriaus Ričardo Malkaus veiksmų.

 A.Kondrusevičius tai įvertino kaip asmeninį puolimą.  Šią savaitę Generalinė prokuratūra pranešė, kad minėti pareiškimai priimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.