Lenktynėse dėl vadybininkų algų Klaipėda pasivijo Vilnių

Pardavimo vadybininkai Klaipėdoje jau uždirba tiek pat, kiek jų kolegos Vilniuje. O labiausiai atlyginimai augo mažai patyrusiems pardavėjams. Tokias išvadas pateikia specialistų paieškos portalo cvmarket.lt kovą atlikta pardavimo vadybininkų ir projektų vadovų algų analizė.

Klaipėdoje vadybininkai jau gauna panašiai tiek, kiek sostinėje.<br>J.Butkutės nuotr.
Klaipėdoje vadybininkai jau gauna panašiai tiek, kiek sostinėje.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2015, 9:34 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 1:53 PM

Naujų rinkų įsisavinimas, sumenkusi pasiūla darbo rinkoje, aštrėjanti konkurencija verčia Lietuvos įmones kelti pardavimo vadybininkų atlyginimus.

Profesionalams su pusketvirtų metų ir didesne pardavimo patirtimi Vilniuje ir Klaipėdoje šiuo metu siūloma iki eurų 1448 eurų „į rankas“. Kauno įmonių „lubos“ – 1361 EUR. Čia įskaičiuotas ir fiksuotas atlyginimas, ir komisiniai. Kaip pastebėjo cvmarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė, geras pardavėjas, „atitinkantis daug reikalavimų“ ir ypač turintis pardavimų patirties, šiandien vertinamas dar labiau.

Tačiau per metus labiausiai kito atlygis, siūlomas darbuotojams su nedidele pardavimo patirtimi. Turintiems pusmetį ar mažiau pardavimo stažo darbdaviai siūlo daugiausiai 834 eurų „po mokesčių“, kai prieš metus – 811 eurų. Labiausiai alga pakilo dirbusiems su pardavimu 1-1,5 metų. Jiems darbdaviai sutinka mokėti iki 1042 eurus, kai prieš metus – iki 956 eurų.

Antroje vietoje specialistai, turintys pusantrų-dviejų metų pardavimo patirtį (1071 eurų, prieš metus – 1014), trečioje – nuo pusės iki metų (atitinkamai 926 ir 869). Tokie atlyginimai siūlomi Vilniuje. Klaipėdos verslas vilniečius spėriai vejasi, o pardavimo vadybininkams su 3-3,5 m. patirtimi jau sutinka mokėti netgi daugiau nei sostinės įmonės.

Didžiausia klaipėdiečių siūloma alga siekia 1390 eurų, kai Vilniuje „lubos“ – 1245 eurų. Tik Kaune pardavimo vadybininkų kol kas laukia mažesnės galimybės. Ši tendencija nekinta jau treji metai.

„Pastebėtina, kad pardavėjų atlygis pastaruoju metu didėja daugiausiai fiksuotos atlyginimų dalies (kuri nepriklauso nuo vadybininko darbo rezultatų) augimo sąskaita, – sako cvmarket.lt specialistė, – Viena to priežasčių, ekspansija į naujas rinkas: Lotynų, Šiaurės ir Pietų Amerikos, Artimųjų Rytų ar Pietryčių Azijos. Kol šiose rinkose pavyks ką nors parduoti ir gauti komisinius, pardavimo vadybininkui ar projektų vadovui teks gerokai paplušėti, todėl fiksuoto atlyginimo kilstelėjimas tikrai logiškas žingsnis.

Be to, einant į naujas ar egzotiškas rinkas, reikia pardavimo vadybininkų, mokančių retesnes kalbas, išmanančių tų rinkų verslo kultūrą. Pastovios atlyginimo dalies didėjimą, pirmiausiai mažiau uždirbančių pardavikų segmentuose, skatina ir valdžios vis paauginama minimali mėnesio alga“.

Jei prieš metus fiksuota atlyginimo dalis kai kuriais atvejais sudarė mažiau nei 40 proc. visos pardavimo vadybininko algos, tai dabar ji viršijo 50 proc.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.