Švedai dėl „Oriflame“ griežia dantį ant Rusijos

Švedijos ambasadorė Rusijoje Veronika Bard įspėjo vietos valdžią, kad šios Skandinavijos valstybės įmonės gali pasitraukti iš nenuspėjamos valstybės, jei toliau bus kaišiojami pagaliai į verslo ratus. Labiausia Švedijos diplomatė pyko dėl puolimo prieš kompaniją „Oriflame“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2015, 5:09 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:51 AM

Susitikusi su Federalinės tarybos tarptautinių ryšių komiteto vadovu Konstantinu Kosačiovu Švedijos ambasadorė įspėjo, kad valstybių tarpusavio santykiuose yra daug trinties. Viena priežasčių – Maskvos puolimas prieš švedų kompaniją „Oriflame“.

Anot diplomatės, ši kosmetikos gamintoja investavo milijonus Švedijos kronų ir aprūpino darbu gausybę Rusijos gyventojų, tačiau ji persekiojama mokesčių inspektorių, rašo rbc.ru.

„Kliūtis nuolat renčia mokesčių inspekcija ir kitos Rusijos valdžios struktūros, reikalaujančios kompaniją susimokėti, nors tai neatitinka tarptautinių normų. Tokiu sudėtingu metu viskas gali baigtis tuo, kad daugybė rusų neteks darbo“, – įspėjo diplomatė.

Rusijos mokesčių inspektoriai apkaltino antrinę „Oriflame“ įmonę „Oriflaim kosmetiks“, kad ši neva sukūrė schemą, padedančią sumažinti mokesčius. Anot prievaizdų, didelė dalis Rusijoje gautų pajamų mokesčių už licencijas pavidalu nusėdo Olandijoje registruotos „Oriflame Cosmetics“ bendrovės sąskaitose.

Federalinės mokesčių tarnybos sprendimą „Oriflaim kosmetiks“ mėgino užginčyti teisme. Tačiau Maskvos arbitražo teismas praėjusiųjų metų pabaigoje nusprendė, kad kompanija turi sumokėti į Rusijos biudžetą 382 mln. rublių (5,86 mln. eurų) mokesčių ir dar 155,3 mln. rublių (2,38 mln. eurų) baudą.

„Mes kalbame apie 400 Švedijos kompanijų, kurios čia dirba, – vien „Oriflame“ reikalais neapsiribojo V.Bard. – Daugelis iš jų nemažai investavo, tačiau dabar verslo klimatas negerėja.

Tai kompanijos, kurios neatėjo į Rusiją vien dėl greito pelno, jos nori čia dirbti. Tačiau jei toliau tęsis spaudimas iš valdžios pusės, jos gali apsigalvoti“.

Parengė Vakaris Deksnys.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.