Japonai vertins, ar jiems tinkami jautienos gaminiai

Kai kuriems mėsos produktams kelias į Balkanų šalis – jau atviras, pieno produktams į Argentiną – taip pat. O štai gegužę Lietuvoje laukiama Japonijos specialistų, kurie aiškinsis, kaip Lietuvoje vykdoma valstybinė jautienos sektoriuje dirbančių įmonių veterinarinė ir maisto kontrolė.

Tik įsitikinus, kad mėsos kokybė atitinka japonų keliamus reikalavimus, bus rengiami tolesni susitarimų projektai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tik įsitikinus, kad mėsos kokybė atitinka japonų keliamus reikalavimus, bus rengiami tolesni susitarimų projektai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2015, 5:38 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:13 AM

Lietuvos delegacija Tokijuje susitiko su Japonijos žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės ministerijos Gyvūnų sveikatos biuro atstovais ir aptarė abiejų valstybių bendradarbiavimo žemės ūkio srityje galimybes.

Susitikimo metu taip pat buvo aptartas planuojamas Japonijos specialistų vizitas į Lietuvą, kurio metu bus atliktas auditas jautienos sektoriuje, tikrinama, kaip Lietuvoje vykdoma valstybinė veterinarinė ir maisto kontrolė. Japonijos kompetentingų institucijų atstovų vizito tikimasi sulaukti jau šių metų gegužės mėnesį.

Japonijoje vadovaujamasi labai aukštais maisto produktų standartais, todėl tik įsitikinus, jog Lietuvoje vykdoma valstybinė veterinarinė kontrolė ir mėsos kokybė atitinka japonų keliamus reikalavimus, bus rengiami tolesni susitarimų projektai dėl galimo jautienos ir jos produktų eksporto į šią šalį. Tikimasi, kad abipusės geranoriškos pastangos dar šiais metais padės užbaigti derinimo procesą.

Susitikimo Tokijuje metu taip pat buvo tartasi dėl glaudesnio Japonijos ir Lietuvos maisto saugos ir veterinarijos mokslo įstaigų bendradarbiavimo. Japonijos apsaugos, darbo ir gerbūvio ministerija dar pernai metais patvirtino, kad Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas (NMVRVI) įtrauktas į Japonijos patvirtintų užsienio analitinių institucijų sąrašą. NMVRVI atliktų laboratorinių tyrimų rezultatai pripažįstami Japonijos karantino įstaigose. Susitikimo metu delegacijos aptarė galimybes toliau plėtoti dvišalį bendradarbiavimą laboratorinių tyrimų ir mokslinio rizikos vertinimo srityse.

Japonija – viena perspektyviausių Lietuvos eksporto rinkų, ši šalis užima ketvirtą vietą pasaulyje tarp maisto importuotojų. Žemės ūkio ir maisto produktų eksportas į Japoniją sudaro daugiau kaip 10 mln. eurų ir eksporto struktūroje Japonija yra 31 vietoje iš 134 šalių. Praėjusiais metais lietuviškų produktų eksportas į šią šalį išaugo daugiau kaip 30 procentų – 3,7 karto padidėjo nugriebto pieno miltelių ir 57 proc. – sraigių eksportas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.