Naujas paramos kaimui garvežys jau pajudėjo

Kelios savaitės, ir ūkininkai galės teikti paramos prašymus.

Medus, bičių suneštas iš miško augalų, gali būti ženklinamas kaip išskirtinės kokybės produktas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Medus, bičių suneštas iš miško augalų, gali būti ženklinamas kaip išskirtinės kokybės produktas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2015, 4:00 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:49 AM

Paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonę „Žemės ūkio ir maisto produktų kokybės sistemos“ bus priimamos nuo balandžio 1 iki gruodžio 31 d. Pagal minėtąją priemonę 2014–2020 m. laikotarpiu numatyta skirti 4, 225 mln. eurų paramos.

„Mes esame stiprūs savo gaminamų produktų kokybe, todėl ir parama dalyvaujantiems kokybės sistemose yra itin svarbi. Tai padės gamintojams tapti labiau konkurencingiems, įsilieti į maisto tiekimo grandinę ir vietinių rinkų bei didesnės pridėtinės vertės produktų gamybos plėtrą“, – pažymi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Pagal šią priemonę remiamos veiklos: kokybiškų žemės ūkio ir maisto produktų sertifikavimas ir kontrolė; įsitraukimo į kokybiškų žemės ūkio ir maisto produktų gamybą išlaidos; metiniai įnašai už dalyvavimą remiamoje kokybės sistemoje.

Parama teikiama pareiškėjams, pirmą kartą dalyvaujantiems vienoje iš kokybės sistemų, kaip antai, ekologiškų produktų gamybos, ES pripažintų produktų gamybos, nacionalinė maisto kokybės, t. y. išskirtinės kokybės žemės ūkio ir maisto produktų (IKP) gamybos, sistema.

Didžiausia galima viešosios paramos suma vienai žemės ūkio valdai per metus: ekologiškų produktų gamybos sistemos dalyviams  2 998 Eur, ES pripažintų produktų gamybos sistemų dalyviams – 2 776 Eur, IKP gamybos sistemos dalyviams – 2895 Eur. Parama teikiama ne ilgiau kaip penkerius metus.

Paraiškos bus atrenkamos pagal tam tikrus kriterijus.

Jei pareiškėjo ūkio ekonominis dydis, išreikštas produkcijos standartine verte, yra iki 8 000 Eur įskaitytinai – suteikiama 50 balų, jei didesnis kaip 8 000 Eur – 30 balų, jei pareiškėjas yra žemės ūkio kooperatyvo / asociacijos narys – 30 balų, jei pareiškėjas ne anksčiau kaip prieš 2 metus iki paramos paraiškos pateikimo dalyvavo mokymuose, susijusiuose su ekologiškų produktų, ES pripažintų produktų, IKP gamybos sistemų ar aplinkosaugos reikalavimų laikymusi – 20 balų.

Privalomasis mažiausias atrankos balų skaičius – 50 balų. Jeigu vertinimo metu nustatoma, kad paramos paraiška nesurinko privalomojo mažiausio 50 balų skaičiaus, ji yra atmetama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.