Triukšminguose Klaipėdos baruose alkoholis liejasi trumpiau

Klaipėdos senamiesčio gyventojai pagaliau lengviau atsikvėpė – po kelerių metų kovos jie gali ramiau miegoti: čia esantys triukšmingi barai naktimis nebegali prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Žvejų gatvėje veikiančiame naktiniame bare alkoholiniais gėrimais galima prekiauti iki vidurnakčio.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Žvejų gatvėje veikiančiame naktiniame bare alkoholiniais gėrimais galima prekiauti iki vidurnakčio.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 11, 2015, 10:12 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:25 PM

Kol kas sankcijos taikomos keturioms alkoholiu prekiaujančioms maitinimo įstaigoms.

Senamiesčo gyventojai per daugelį metų savivaldybę užvertė skundais. Esą jie dėl triukšmo, naktimis sklindančio iš barų ir jų prieigų, negali išsimiegoti.

Verslininkai visą laiką tikino, kad prekybos alkoholiu laiko sutrumpinimas būtų dar vienas žingsnis pasmerkiant apmirusį senamiestį ir visas pastangas jį gaivinti. Snaudžiantis miestas neįdomus nei saviems, nei atvykstantiems turistams.

Labiausiai piktinosi Žvejų gatvės gyventojai. Savo skundus jie grindė argumentais, kad pažeidžiamos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos patvirtintos viešosios tvarkos taisyklės, draudžiančios lauko kavinių veiklą po 23 val., garsią muziką ir triukšmą naktį.

Verslininkai žadėdavo visokiais būdais mažinti triukšmą, o savivaldybė vis nesiryžo trumpinti prekybos alkoholiu laiko.

Valdininkai kartais stebėdavo kavinių darbo laiką naktimis, matavo triukšmo lygį ir įsitikino, kad gyventojų skundai pagrįsti.

Pagaliau savivaldybės taryba ryžosi keturioms Klaipėdoje visą parą alkoholiu prekiaujančioms maitinimo įstaigoms riboti prekybos svaigalais laiką. Buvo atsižvelgta ne tik į gyventojų skundus, bet ir į savivaldybės sveikatos tarybos narių, policijos pareigūnų siūlymus.

Į triukšmingiausiųjų sąrašą pateko trys barai senamiestyje ir vienas pietinėje miesto dalyje. Dabar trys jų svaigalais galis prekiauti nuo ryto iki 22 valandos, o kokteilių baras Žvejų gatvėje – iki vidurnakčio.

Negelbėjo nei šio baro savininko pažadai įrengti dvigubas triukšmo nepraleidžiančias, nei jo paties pastangos iki taksi automobilių lydėti svečius, kad šie lauke nekeltų triukšmo.

Ne visi klaipėdiečiai pritaria tokiam savivaldybės sprendimui. Uždaryti kavines ir barus – paprasčiausia. Problemų esą nekiltų, jeigu ir verslininkai atidžiau laikytųsi nustatytų taisyklių, ir gyventojai būtų pakantesni triukšmui, nepamiršdami, kad gyvena centrinėje miesto dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.