Pardavimas didėjo, tačiau pelnas smuko

Praėjusių metų paskutinį ketvirtį nefinansinės Lietuvos įmonės dirbo pelningai ir uždirbo 230,5 milijono eurų pelno, tačiau, palyginti su prieš tai buvusiu ketvirčiu, pelnas susitraukė keturis kartus.

Daugiausia pelno uždirbo didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiausia pelno uždirbo didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2015, 11:47 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 8:33 PM

Statistikos departamento duomenimis, 2014 m. ketvirtąjį ketvirtį šalies įmonių pajamos už parduotas prekes ir suteiktas paslaugas sudarė 17,5 mlrd. eurų, arba 1,1 proc. daugiau nei prieš tai buvusį ketvirtį.

Daugiausia pelno uždirbo didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonės – atitinkamai 96,9 mln. ir 81,4 mln. eurų, arba beveik 77 proc. šalies įmonių uždirbto pelno.

Elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo sektoriaus įmonės dėl ilgalaikio turto nuvertėjimo padidėjus veiklos sąnaudoms patyrė 392 mln. eurų nuostolių, nors jų pagrindinė veikla buvo pelninga.

Palyginti su 2014 m. trečiuoju ketvirčiu, apdirbamosios gamybos įmonės uždirbo 2,6 karto mažiau pelno.

Pelno mažėjimą lėmė patirti rafinuotų naftos produktų gamybos įmonių nuostoliai, tam įtakos turėjo ir sumenkęs niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos, kitų ne metalo mineralinių produktų bei guminių ir plastikinių gaminių gamybos įmonių pelnas.

Statybos įmonių pelnas sumažėjo. Palyginti su 2014 m. trečiuoju ketvirčiu, šių įmonių pelnas susitraukė beveik 2,5 karto. Sumažėjo tiek inžinierinių statinių statybos, tiek specializuotos statybos įmonių pelnas.

2014 m. trečiąjį ketvirtį dirbusios pelningai, paskutinį praėjusių metų ketvirtį pastatų statybos įmonės dirbo nuostolingai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.