Ukrainos ekonomikos ministras A.Abromavičius gali būti atleistas

Vos prieš tris mėnesius

A. Abromavičius, taip pat kiti vyriausybės ekonominio bloko ministrai, į Vyriausybę yra deleguoti prezidento politinio bloko.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
A. Abromavičius, taip pat kiti vyriausybės ekonominio bloko ministrai, į Vyriausybę yra deleguoti prezidento politinio bloko.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-12 08:50, atnaujinta 2018-01-10 21:27

Neįvardintų šaltinių šalies prezidento administracijoje ir Aukščiausiojoje Radoje duomenimis, prezidentas Petro Porošenka ir ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas susitarė „performatuoti“ ministrų kabinetą po kovo 11 d. Į „juodąjį sąrašą“, be A. Abromavičiaus, pateko dar keturi ministrai.

Manoma, kad A.Abromavičiaus atleidimo priežastys gali būti kelios: dalį vyriausybės Ukrainos vadovai gali paaukoti po balandžio 1 d. numatomo kainų energetikos ištekliams padidinimo. Antroji priežastis, tiesiogiai siejama su A. Abromavičiaus darbu, – valstybinių įmonių pertvarka, kuri kelia turtingiausių Ukrainos verslininkų nepasitenkinimą.

Neatmetama, kad kai kurie reformų trukdžiai yra užprogramuoti prezidento P. Porošenkos ir premjero A. Jaceniuko politinės konkurencijos. A. Abromavičius, taip pat kiti vyriausybės ekonominio bloko ministrai, į Vyriausybę yra deleguoti prezidento politinio bloko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.