Lentynose laukia naujovės – gėrimų gamintojai keičia tarą

Mineralinis – kitokioje taroje

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 13, 2015, 9:49 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 2:53 PM

Atnaujinant pakuotes, Alytaus gamykloje PET gamybos linijose buvo investuota į butelių pūtimo ir užpildymo įrangos modifikavimą. Kiek – neskelbiama, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Kiek lėšų Alytaus gamyklai per metus leis sutaupyti pakuotės optimizavimas, neatskleidžiama.

Mineralinis – kitokioje taroje

„Birštono mineraliniai vandenys“ ir Ko planuoja dar šiemet mineralinį vandenį pradėti pilstyti į naujus stiklinius butelius. Skaičiuojama, kad naujieji buteliai bus ne tik gerokai ekologiškesni, bet ir padės produkcijos gamybos išlaidas sumažinti 38 proc.

„Pasaulinės gėrimų tendencijos rodo, kad paklausa mineraliniam vandeniui, turinčiam natūralių savybių, auga, o vartotojai ieško ekologiškesnės ir ekonomiškos mineralinio vandens pakuotės. Todėl, siekdami būti konkurencingi Vakarų rinkose, ėmėme ieškoti būdų, kaip sukurti ekologiškesnę tarą“, – teigė bendrovės „Birštono mineraliniai vandenys“ ir Ko naujų produktų vystymo vadovė Austė Pranckutė.

Stiklo pakuotė yra vienintelė, galinti išlaikyti produkto šviežumą ir skonį nededant papildomų medžiagų. Be to, ji – draugiška aplinkai, nes pagaminta iš natūralių medžiagų ir mažiau tarši, nes daug kartų perdirbama.

„Birštono mineraliniai vandenys“ ir Ko iki šiol stikliniuose buteliuose patiekdavo tik apie 5 proc. savo produkcijos.

„Lietuvoje gaminami stikliniai mineralinio vandens buteliai yra per sunkūs ir per brangūs. Užsienio gamintojai gamina lengvesnius butelius, tad jų gamybos sąnaudos yra žymiai mažesnės nei mūsų. Naujieji buteliai bus iki 40 proc. lengvesni“, – teigė A.Pranckutė.

Planuojama, kad nauji mineralinio vandens buteliukai bus gaminami iš 70 proc. perdirbtų medžiagų. Palyginimui, šiuo metu rinkoje nauji buteliai gaminami panaudojant apie 40 proc. antrinių žaliavų. Taip pat tikimasi, kad gaminant naujas stiklines gėrimų pakuotes apie 50 proc. sumažės į aplinką patenkančio anglies dioksido kiekis.

Ketinama sukurti 4 naujus stiklinius butelius. Juose bus patiekiamas mineralinis vanduo „Vytautas“, „Akvilė“ ir „Birutė“.

Sekite verslo naujienas ir mūsų FB puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.