Savivaldybėms pasiskolinti iš biudžeto bus sudėtingiau

Vyriausybė sugriežtino savivaldybių

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 13, 2015, 9:45 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 2:53 PM

Finansų viceministras Edmundas Žilevičius Vyriausybės posėdyje sakė, kad Eurostatas nuo 2014 metų skaičiuoja savivaldybių skolas kitaip nei pačios savivaldybės.

„Jos dabar skolinasi apeidamos įsipareigojimus. Faktiškai tai vis tiek yra skola ir mes iki šiol praktiškai jos neįskaitydavome“, – sakė E.Žilevičius.

Finansų ministerijos atstovė Teresė Staniulytė sakė, kad paskolos savivaldybėms laikinam pajamų trūkumui padengti iš valstybės biudžeto bus neteikiamos, jeigu savivaldybės biudžetas nepatvirtintas arba ji nevykdo įsipareigojimų pagal anksčiau pasirašytas sutartis.

Anot jos, taip pat siekiama detaliai įvardyti savivaldybių skolinimosi priemones, kurios šiuo metu įvardijamos kaip kiti įsipareigojamieji dokumentai.

„Tokios priemonės yra komerciniai popieriai, paprastieji ir įsakomieji vekseliai, faktoringo (be regreso teisės) sutartys, kreditorinio reikalavimo perleidimo sutartys, prekybos kreditų restruktūrizavimo sutartys“, – aiškino T.Staniulytė.

Finansų ministerijos duomenimis, šiuo metu apie 10 savivaldybių turi įsipareigojimų pagal sutartis, kurios bus įskaitomos į kitus įsipareigojamuosius skolos dokumentus, bet nė viena iš jų neviršija skolinimosi limito.

Nutarime taip pat nurodoma, kad finansinės nuomos (lizingo) sutartims priskiriamos viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės sutartys bei veiklos nuomos sutartys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.