Vieni statytojai iš Rusijos bėga, kiti ten imasi naujų darbų

Panevėžio statybos trestas (PST)

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 13, 2015, 10:17 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 2:35 PM

„Šiuo metu Rusija mums neįdomi. Tik baigiame pradėtus darbus ir iš šios rinkos pasitraukiame. Pernai nuostolių patyrėme ne iš statybos darbų, o dėl žemės sklypų, kuriuos turime Kaliningrade – rubliais denominuotas mūsų nekilnojamasis turtas smarkiai nuvertėjo“, – „Verslo žinioms“ pareiškė bendrovės vadovas Dalius Gesevičius.

Jis prognozuoja, kad Kaliningrade turimiems sklypams pirkėjų paieškos užtruks. Todėl PST aktyviai siekia įsitvirtinti Skandinavijos šalių rinkose, ir, anot D.Gesevičiaus, pirmųjų užsakymų tikisi šiemet.

Tik su privačiais užsakovais dirbančiai statybų bendrovei „Alvora“ Rusijos rinka atrodo priimtina – įmonė projektų Rusijoje neatsisako, dar vieną naują sutartį neseniai pasirašė.

„Visos mūsų sutartys pasirašytos ne rubliais, o eurais ar doleriais, todėl praktiškai nieko neprarandame“, – „Verslo žinioms" teigė bendrovės generalinis direktorius Nikolajus Kolesnikas. Atšalus Rusijos ir ES santykiams, pasak jo, „Alvorai“ sunkumų kilo tik dėl medžiagų pristatymo į Kaliningradą.

„Alvora“ baigia rekonstruoti logistikos sandėlį Kaliningrade, jos užsakovė – „Avtotor“ grupės, užsiimančios automobilių BMW, KIA, „Opel“, „Chevrolet“, „Hyundai“ surinkimu, įmonė. Išsyk po to pagal sutartį su tuo pačiu užsakovu pradeda kito panašaus objekto statybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.