Graikijos tonas švelnėja

Graikijos finansų ministras Yanis Varoufakis neabejoja, kad Atėnams pavyks

Y.Varoufakis pakartojo, kad dabartinė Graikijos padėtis leidžia šaliai vykdyti skolos mokėjimo įsipareigojimus.<br>AP nuotr.
Y.Varoufakis pakartojo, kad dabartinė Graikijos padėtis leidžia šaliai vykdyti skolos mokėjimo įsipareigojimus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-15 09:13, atnaujinta 2018-01-09 23:27

Kalbėdamas su reporteriais po Šiaurės Italijoje vykusios verslo konferencijos, Y. Varoufakis taip pat teigė, kad Graikijos naujoji kairiųjų vyriausybė yra pasirengusi atidėti kai kuriuos prieš griežtą taupymą nukreiptus rinkimų pažadus tam, kad užsitikrintų Europos Sąjungos paramą.

Kad gautų finansinę paramą, šalis turi sutikti vykdyti peržiūrėtą vasario 20 d. priemonių paketą. Po ilgų atidėliojimų diskusijos Briuselyje dėl priemonių paketo peržiūrėjimo realiai prasidėjo tik šią savaitę. Penktadienį Graikijos finansų ministras pagaliau davė ženklą, kad šalis pasirengusi eiti į kompromisą.

„Jeigu per ateinančius keletą mėnesių, kol vyks derybos, mums gali tekti atidėti ar sustabdyti kai kurių rinkimų pažadų vykdymą, tai, siekdami užsitikrinti partnerių pasitikėjimą, būtent tai ir turėtume padaryti“, – kalbėjo Y. Varoufakis.

Jis taip pat pakartojo, kad dabartinė Graikijos padėtis leidžia šaliai vykdyti skolos mokėjimo įsipareigojimus ir pagalbos nesidairoma už Europos ribų, įskaitant Rusiją ir Kiniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.