Kada pinigus atgaus turizmo įmonės „Fresh Travel“ aukos?

Nuo 2014 m. lapkričio 14 d. Valstybinis turizmo departamentas (VTD) pradėjo rinkti kelionių įmonės „Freshtravel" turistų pretenzijų rinkimo procedūrą. Ši turizmo bendrovė pernai rudenį likimo valiai paliko savo klientus – dalis jų jau buvo išvykę į kelionę ir neturėjo kaip grįžti, kitų atostogos svetur dar tik laukė. Tiesa, bent jau kol kas prarastų pinigų apgauti žmonės neatgavo ir dar ne taip greitai atgaus.

Pernai bankrutavusio kelionių organizatoriaus klientai iki šiol neatgavo pinigų.<br>V.Balkūno nuotr.
Pernai bankrutavusio kelionių organizatoriaus klientai iki šiol neatgavo pinigų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-16 10:44, atnaujinta 2018-01-09 21:24

„Visiška tyla. Ir tai nėra mandagu, manau“, - lrytas.lt sakė nuo „Fresh Travel“ nusvilusi vilnietė. Ji neteko 1499 litų. Moteris norėjo su vaiku ir drauge pailsėti Madeiros saloje.

Turizmo departamentui yra pateiktos 569 pretenzijos, o grupinio apsipirkimo portalus beta.lt ir grupinis.lt valdančiai bendrovei „Cherry Media LT“ – 766 pretenzijos. Dalis turistų pretenzijas pateikė tiek tiek vienai, tiek kitai įstaigai. Kaip skelbia VTD, šiuo metu pretenzijos tikrinamos. Jų dar nepateikę turistai vis dar gali pateikti Turizmo departamentui.

Akivaizdu, kad apmulkintiems turistams savo pinigų dar teks gerokai palaukti.

Didžiąją dalį neįvykusių „Freshtravel“ organizuotų turistinių kelionių buvo išplatinta per „Cherry Media LT“ grupinio apsipirkimo portalus www.beta.lt ir www.grupinis.lt.

Lietuvos Respublikos generalinei prokuratūrai, po 2014 m. lapkričio 14 d. VTD kreipimosi su prašymu ištirti „Freshtravel“ veiklos teisėtumą, pradėjus ikiteisminį tyrimą, „Cherry Media LT“ banko sąskaitoje esantys, už kelionių organizatoriaus keliones surinkti vartotojų pinigai buvo areštuoti iki 2015 m. gegužės 28 d. Arešto galiojimo metu „Cherry Media LT“ neturi teisės naudoti, valdyti ar disponuoti šiomis lėšomis.

Tik po turistų lėšų, esančių „Cherry Media LT“ banko sąskaitoje, arešto panaikinimo, paaiškės bendra turistų reikalavimų suma, dėl kurios VTD galės kreiptis į „Freshtravel“ apdraudusią bendrovę, prašydamas išmokėti kompensacijas turistams. Neišnaudota „Freshtravel“ draudimo suma yra 34 976,20 Eur (120765,81 Lt).

VTD duomenimis, UAB“Cherry Media LT“ banko sąskaitoje laikinai apribotos UAB „Freshtravel“ nuosavybės teisės į pinigines lėšas – 167 328,59 Eur ( 577 752,18 Lt), o Latvijos Respublikos bendrovės SIA „Cherry Media“banko sąskaitoje – 17 180,97 Eur (59 322,45 Lt). Nuosavybės teisių apribojimas nustatytas iki 2015 m. gegužės 28 d.

2015 m. vasario 3 d. Vilniaus apygardos teismo nutartimi UAB „Freshtravel“ paskirtas bankroto administratorius „Valdsita“ . Po kompensacijų išmokėjimo procedūros, VTD bankroto administratoriui perduos visą turimą, su turistų pretenzijomis ir draudimo išmokomis susijusią informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.