Milžiniškai Europos cemento gamintojų sąjungai iškilo grėsmė

Sandoriui, galėjusiam padėti sukurti didžiausią pasaulyje cemento gamybos grupę, iškilo pavojus, nes Šveicarijos bendrovė „Holcim“ pareiškė „dabartinėmis sąlygomis“ nebegalinti pasirašyti dokumentų su konkurente iš Prancūzijos „Lafarge“. Apie tai praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 16, 2015, 12:06 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 8:49 PM

Abi įmonės dėl susijungimo buvo susitarusios dar praėjusių metų balandį. Po sandorio „Lafarge“ akcininkai būtų už kiekvieną turėtą akciją gavę po „Holcim“ vertybinį popierių. Tiesa, nuo tuometinio susitarimo situacija pasikeitė – „Holcim“ akcijų vertė pakilo.

Dabar įmonė teigia „geranoriškai“ norinti iš naujo aptarti keičiamų akcijų santykį ir iškilusius klausimus dėl naujosios grupės valdybos.

Jeigu dėl bendradarbiavimo pavyktų sėkmingai susitarti, tuomet naujos grupės bendrosios pardavimų apimtys turėtų siekti maždaug 32 mlrd. eurų.

„Holcim“ direktorių valdyba nusprendė, kad dabartinis susitarimas nebegali būti vykdomas, bei pasiūlė derybas pradėti iš naujo dėl keičiamų akcijų santykio ir valdybos klausimų“, – teigiama oficialiame pranešime.

Savo ruožtu „Lafarge" teigia taip pat vis dar norinti jungtis bei linkusi tirti „pariteto nagrinėjimo galimybes dabartinėmis rinkos sąlygomis“. Tiesa, ji taip pat nurodo nesutiksianti „su jokiais kitais jau sudarytų dokumentų pokyčiais“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.