Po V.Matijošaičio šuolio į mero kėdę – intriga dėl „Vičiūnų“

Kauno meru išrinktas verslininkas

Išrinktasis Kauno meras V.Matijošaitis.<br>P.Mantauto nuotr.
Išrinktasis Kauno meras V.Matijošaitis.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-03-16 15:33, atnaujinta 2018-01-09 20:15

„Iš verslo pareigų atsistatydinsiu, kaip numato teisės aktai. Akcijų nereikia atsisakyti“, – sakė V.Matijošaitis.

Jis teigė, kad pareigas „Vičiūnuose“ paliks vėliau, kai bus apsikeista „kėdėmis“, ir kol kas neskelbia, kas užims vadovaujančias pareigas grupėje.

„Apie tai paskelbsime vėliau, kompetetingų žmonių turime. „Vičiūnų“ įmonių vadovai įpratę dirbti komandoje, yra nusistovėjęs modelis. Aš nesu jų auklė, jie puikiai tvarkosi patys“, – sakė V.Matijošaitis.

Verslininkas nėra tiesioginis „Vičiūnų“ grupės akcininkas – kontrolinį 85,73 proc. jos akcijų paketą valdo Olandijoje registruota įmonė „Viciunai Group“, o likusios akcijos priklauso grupės vidaus kontrolės direktorei Birutei Andriuškaitei. 

„Vičiūnų“ grupės ataskaitoje atskleidžiama, jog galutiniai kontroliuojantys jos akcininkai yra V.Matijošaitis ir jo verslo partneris Liudas Skierus – jie yra sudarę sutartį akcininkų susirinkimuose balsuoti bendrai. 

V.Matijošaitis patvirtino, kad jis yra vienas pagrindinių grupės akcininkų. Tačiau, pasak jo, atskirose įmonėse jis turi nevienodą akcijų kiekį – tiek tiesiogiai, tiek per kitas bendroves. 

„Vičiūnų“ grupė, kurioje 2013 metų pabaigoje dirbo daugiau kaip 4,6 tūkst. žmonių, yra viena didžiausių darbdavių Lietuvoje. 2013 metais jos pardavimai siekė 399,884 mln. eurų ir buvo 19,6 proc. didesni negu 2012-aisiais, grynasis pelnas – 12,346 mln. eurų (2012 metais patyrė 236,9 tūkst. eurų grynųjų nuostolių). 

Grupė kėlė tikslą 2014 metais pasiekti 417,92 mln. eurų pardavimus, uždirbti apie 14,5 mln. eurų ikimokestinio pelno. 

Per pusmetį turėtų pasimatyti, ar naujam Vilniaus merui Remigijui Šimašiui ir Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui pavyks susidoroti su iššūkiais ir išspręsti pagrindines miestų problemas. Taip mano Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas Robertas Dargis. 

Jo teigimu, nuogąstavimai dėl V.Matijošaičio interesų suderinamumo dėl jo valdomos įmonių grupės „Vičiūnai“ yra nepagrįsti. 

„Bijau, kad dėl V.Matijošaičio išsakyta daug negražių dalykų. Aš pats vis tik vertinu žmogaus pasiekimus, kuriuos jis yra padaręs, nesinaudodamas kažkokia politine įtaka. Jis veikia absoliučiai konkurencingoje, atviroje erdvėje. Mano galva, tai yra didelis pliusas žmogui ir didelių gebėjimų įrodymas. Nebūčiau tiek nusigandęs, kad miestui gali būti blogybė tokio žmogaus kaip V.Matijošaitis atsiradimas. Per anksti nedarykime išvadų, pasižiūrėkime, kaip jam seksis“, – kalbėjo pramonininkų vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.