„Lufthansa“ streikas paveikė ir lietuvius

Trečiadienį streikuos oro bendrovės „Lufthansa“ pilotai. Jau atšaukti skrydžiai tarp Vilniaus ir Frankfurto. Protesto akcija paveiks tuos įmonės „Lufthansa“ keleivius, kurie buvo suplanavę trečiadienį leistis į trumpus ar vidutinio nuotolio skrydžius. Ilgų skrydžių keleiviai nesklandumų nepatirs.

Streiko rengėja – pilotų profesinė sąjunga „Vereinigung Cockpit“. Planuojama, kad jis truks 24 valandas.<br>V.Balkūno nuotr.
Streiko rengėja – pilotų profesinė sąjunga „Vereinigung Cockpit“. Planuojama, kad jis truks 24 valandas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 6:08 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 4:43 PM

Trečiadienį atšaukti skrydžiai iš Vilniaus į Frankfurtą 6 val. 15 min. ir 14 val. 35 min. Keisti savo planus turi ir tie, kurie trečiadienį ketino iš Frankfurto atskristi į Vilnių. Iš Frankfurto atvykę orlaiviai Vilniuje leisdavosi 13 val. 30 min ir 23 val. 45 min.

Vokietijos nacionalinių oro linijų „Lufthansa“ pilotai pranešė trečiadienį streikuosiantys. Jau ne pirmą kartą šitaip Vokietijos oro bendrovės darbuotojai mėgins išsikovoti jiems palankią išankstinio išėjimo į pensiją tvarką ir pensijos dydį. Pilotai nepatenkinti ir tuo, kad bendrovė ketina skirti didelį dėmesį žemų sąnaudų bendrovių plėtrai.

Streiko rengėja – pilotų profesinė sąjunga „Vereinigung Cockpit“. Planuojama, kad jis truks 48 valandas.

Pranešama, kad streikas nepaveiks „Germanwings“ ir „Eurowings“ – su „Lufthansa“ susijusių oro įmonių – skrydžių.

Kaip praneša nauienų agentūra ELTA, bendrovė nori atsisakyti programos, leidžiančios pilotams darbą baigti 55-erių ir gauti 60 proc. savo algos iki sulaukiant įprasto pensinio amžiaus – 65 metų. Taip pat sąjunga „Vereinigung Cockpit“ nurodo, kad oro linijų bendrovė ketina jaunesniems pilotams siūlyti mažiau patrauklias darbo sąlygas nei šiuo metu, todėl darbuotojai raginami reikšti savo nepasitikėjimą. Praėjusiais metais vykusios protesto akcijos iš viso „Lufthansa“ kainavo 232 mln. eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.