JAV ir vėl pasiekė valstybės skolos „lubas“

JAV pareigūnai vėl pasiekė valstybės skolos „lubas“. Pirmadienį, kovo 16 d., šalies vyriausybė išnaudojo savo skolinimosi limitą, kurį reguliuoja įstatymai. Šiuo metu nacionalinės regiono skolos dydis pasiekė savo ribą – 18,1 trln. JAV dolerių. Apie tai praneša „CBS News“.

JAV išsėmė pinigų maišą, iš kurio galėjo skolintis.<br>123rf nuotr.
JAV išsėmė pinigų maišą, iš kurio galėjo skolintis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2015, 9:44 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 6:27 PM

JAV iždo sekretorius Jacobas Lew jau anksčiau Kongresui yra teigęs, kad jo vadovaujama institucija ketina priimti su artėjimu prie skolinimosi „lubų“ susijusių priemonių. Dar penktadienį, kovo 13 d., jis jau nurodė sustabdyti specialiųjų iždo vertybinių popierių, kuriuos naudoja valstijų valdžios organai, išleidimą, praneša naujienų agentūra AP.

2014 metų vasario 15 d. Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama pasirašė įstatymą, padidinantį valstybės skolos „lubas“ iki 2015 metų kovo. Kiek anksčiau tokį sprendimą palaikė Kongresas.

Panaši situacija JAV jau buvo kilusi ir 2013 metais, kai Iždo departamentas įspėjo, kad spalio 17 d. ištekliai baigsis. Buvo nurodoma: jei JAV Kongresas iki šios datos nepakels viešojo sektoriaus skolos „lubų“, Jungtinėms Valstijoms iškils rimta naujos finansinės krizės grėsmė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.