Kur klystame siųsdami siuntas per savitarnos terminalus?

Į siuntų savitarnos terminalus LP EXPRESS 24 kas mėnesį įdedama siuntų, kurios į terminalus talpinamos ne pagal naudojimo taisykles, dėl ko gavėjai gali patirti įvairių nepatogumų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 9:40 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 6:27 PM

Kad siuntos išsiuntimas būtų sklandus, o pirmas kartas išbandant siuntų savitarnos terminalas būtų sėkmingas, rekomenduojama atkreipti į kelis svarbiausius momentus, kurie gali padėti greitai ir paprastai išsiųsti siuntą.

Viena dažniausiai pasitaikančių klaidų – pasirinktas netinkamas terminalo dėžutės dydis. Neretai pasirenkama per maža terminalo dėžutė, į kurią siuntą bandoma dėti jėga. Tuomet terminalo dėžutė užstringa. Dėl to kurjeris nebegali jos išimti. Dėl netinkamo terminalo dėžutės pasirinkimo nukenčia siuntos pakuotė, todėl gali būti pažeistas ir siuntos turinys. Jei pasirinkta dėžutė akivaizdžiai per maža, terminale pasirinkite didesnę.

Jei nutinka taip, kad terminale nėra norimo dydžio laisvos siuntimo dėžutės, svarbu rinktis ne mažesnę, bet didesnę terminalo dėžutę. Pasirinkus mažesnę dėžutę, tačiau siuntai netilpus, terminalas vis vien fiksuoja, kad siunta buvo įdėta.

Siuntų savitarnos terminaluose dažnai tenka rasti siuntų, ant kurių neužklijuotas lipdukas su kontaktine gavėjo informacija. Siunčiant siuntas per LP EXPRESS 24 terminalus būtina ant siuntos užklijuoti lipduką, kuriame nurodomas siuntos gavėjo kontaktinė informacija. Siuntos lipduką galima atsispausdinti prie terminalo arba internetu, užsiregistravus internetinėje svetainėje www.lpexpress.lt.

Jei siuntimui keliskart naudojate tą pačią pakuotę, būtina nuvalyti ankstesnio gavėjo kontaktinę informaciją ar siuntos lipduką, kad sena informacija neklaidintų ir būtų aiškus siuntos gavėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.