Rusija įvardijo šalis, kurioms atvers savo rinką

Produktų tiekėjai iš Vengrijos, Graikijos ir Kipro pirmieji sugrįš į Rusijos rinką atšaukus embargą. Tai pranešė Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas, informuoja „Interfax“.

Užsivėrus Rusijos rinkai, maisto produktų gamintojų gyvenimas tapo sudėtingesnis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Užsivėrus Rusijos rinkai, maisto produktų gamintojų gyvenimas tapo sudėtingesnis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2015, 5:29 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 4:43 PM

„Dabar svarstome galimybę siųsti į Vengriją, Graikiją ir Kiprą savo inspektorius auditui atlikti tam, kad atšaukus atsakomąsias sankcijas jie galėtų iškart eksportuoti savo produkciją“, – jo žodžius cituoja agentūra.

S. Dankvertas pridūrė, kad atšaukusi apribojimus „Rosselchoznadzor“ leis tiekti produkciją tik toms įmonėms, kurios patikrintos Europos Sąjungos (ES) ekspertų. Tai susiję su ilgą laiką galiojusiu tiekimo nutraukimu, paaiškino S. Dankvertas.

Kovo 1 d. Graikija paprašė Rusijos atšaukti draudimą įvežti apelsinus, braškes ir persikus.

„Didelė tikimybė, kad du trečdaliai šių prekių bus išbraukti iš sąrašo, kuriam taikomas embargas“, – tuomet sakė Graikijos žemės ūkio plėtros ministro pavaduotojas Panagiotis Sgouridis.

Likus dienai iki tol Rusijos vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius skelbė, kad vyriausybė kol kas neketina atšaukti pernai rugpjūtį įvestą maisto ir žemės ūkio produktų importo embargą.

Graikija, Vengrija ir Kipras – vienos iš nedaugelio Europos šalių, kurios palankiai vertina Rusijos vadovo Vladimiro Putino politiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.