Po žudynių Tunise sunerimo ir kelionių rengėjai Lietuvoje

Ginkluoti užpuolikai, trečiadienį įsiveržę į Tuniso nacionalinį muziejų, nužudė 18 turistų iš įvairių šalių ir du tunisiečius. Akivaizdu,kad tai smogs ir Tuniso turizmo sektoriui.

Žudynės Tunise sukėlė nerimą turizmo verslo atstovams.<br>AFP nuotr.
Žudynės Tunise sukėlė nerimą turizmo verslo atstovams.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2015, 4:35 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 11:19 AM

Tarp aukų – Lenkijos, Italijos, Ispanijos, Vokietijos piliečiai.

Lietuvos turizmo agentūros jau sulaukė klausimų, ar saugo vykti į Tunisą atostogų.

Kelerius metus organizuoto turizmo įmonės nebesiūlė poilsio paketų Tunise. Pernai po ketverių pertraukos keliones į šią Šiaurės Afrikos šalį atnaujino „Novaturas“.

Poilsines kelionės į Tunisą „Novaturas“ šiemet numatęs nuo balandžio 11 dienos. Pažintinės išvykos turėtų startuoti birželio mėnesį.

„Dėl susiklosčiusios situacijos Tunise nuolatos palaikome ryšius su „Novaturo“ partneriais šioje šalyje, stebime Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijas. Reaguosime pagal aplinkybes bei ministerijos rekomendacijas“, – sakė „Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė.

Užpuolikų taikiniu tapo Tuniso mieste esantis Bardo muziejus, garsėjantis romėnų mozaikomis, senovės meno kūrinių ir kitokių dirbinių kolekcijomis. Jį lanko ir turistai iš Lietuvos.

Užsienio reikalų ministerija (URM) jau išplatino savo atnaujintas rekomendacijas dėl Tuniso.

URM pataria susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į tam tikras šalies dalis.

„Nepaisant sąlyginai stabilios politinės ir saugumo padėties, šalyje išlieka neramumų ir teroristinių išpuolių tikimybė. 2015 m. kovo 18 d. sostinės Bardo muziejuje įvykdytas teroristinis išpuolis, kurio aukomis tapo dešimtys užsienio turistų. Lietuvos piliečiams rekomenduojame būti ypatingai budriems, vengti masinių susibūrimų, laikytis saugumą užtikrinančių pareigūnų rekomendacijų ir nustatytų apribojimų bei visada turėti su savimi asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Rekomenduojame atsisakyti kelionių į Čambi nacionalinį parką (Djebel Chambi)  ir į pasienio su Alžyru ir Libija regionus. Keliaujantiems į šalies pietuose esančią karinę zoną reikalingas specialus leidimas“, – skelbia ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.