Artėjančios Velykos jau kutena pirkėjus – laikas dalintis maistu

Vilniuje „Maisto banko“ paramos prašo apie 18 tūkst. gyventojų. Visoje Lietuvoje galo su galu nesuduriančių, skurstančių žmonių – net 272 tūkstančiai. Jų skaičius pamažu mažėja, bet ne todėl, kad žmonės suranda darbo, o todėl, kad kasmet, skuro prispausti, į Vakarus emigruoja dešimtys tūkstančių tautiečių.

Maisto produktai iš parduotuvių, talkinant „Maisto bankui“, patenka ant skurstančių stalo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Maisto produktai iš parduotuvių, talkinant „Maisto bankui“, patenka ant skurstančių stalo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2015, 4:11 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:58 PM

Penktadienį, kovo 20-ąją Lietuvoje prasidėjo priešvelykinė „Maisto banko“ akcija. Jos pradžią paskelbė naujai išrinktas Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Nacionalinės akcijos iniciatoriai, jos partneriai ir savanoriai aukoti maisto produktų skurstantiems pakvietė jau aštuonioliktąjį kartą.

Šalia prekybos tinklo „IKI“ parduotuvės susirinkusių „Maisto banko“ akcijos savanorių, partnerių ir dalyvių naujasis sostinės vadovas paprašė, kad jie būtų solidarūs su skurstančiais žmonėmis.

Skurdas – tai globali problema. Visame pasaulyje telkiamos pajėgos kovai su tuo. Lietuvoje iniciatyvos maisto nepritekliaus problemai spręsti kartu su kitomis visuomeninėmis organizacijomis aktyviai ėmėsi „Maisto bankas“. Mes esame jiems už tai labai dėkingi“, – sakė R.Šimašius.

Anot „Maisto banko“ vadovo Vaidotas Ilgiaus, Vilniaus mieste paramos maistu prašo apie 17,5 tūkst. gyventojų. „Nors žmonių, kuriems reikalinga parama, skaičius mažėja, kasmet dėl ekonominių priežasčių į Vakarus emigruoja dešimtys tūkstančių tautiečių. Taigi skurdas ir socialinė atskirtis gilėja“, – sakė V.Ilgius.

Renginyje taip pat dalyvavo ir prekybos tinklo „IKI“ generalinis direktorius Gerardas Rogas.

„Esame šios kilnios akcijos dalimi nuo pat jos pradžios. Tąkart, prieš dvylika metų, joje dalyvavo keliolika mūsų tinklo parduotuvių, o šiemet jau net 159-ių parduotuvių pirkėjai turės galimybę aukoti maisto produktų sunkiai gyvenantiems.

Vis dažniau mūsų pirkėjų parodo gerą valią ir nuperka maisto nepasiturintiems ne tik akcijų metu, bet ir niekieno neskatinami. Tuo tarpu mūsų prekybos tinklas jau šešerius metus produktus, kurių galiojimo laikas artėja prie pabaigos, kasdien perduoda „Maisto banko“ savanoriams. Ir taip kiekvieną dieną išdaliname apie 4 tonas produktų“, – kalbėjo G.Rogas. „Maisto banko“ organizatoriai tikisi, kad pirkėjai paaukos ilgai negendančių maisto produktų – kruopų, makaronų, miltų, riebalų, konservų ir kt. – už 300 tūkst. eurų (daugiau nei 1 mln. Lt). Per dvylika metų Lietuvos žmonės skurstantiems paaukojo maisto už daugiau nei 12 milijonų litų (beveik 3,5 mln. eurų).

Priešvelykinė „Maisto banko“ akcija šalyje vyks penktadienį ir šeštadienį (kovo 20-21 d.). Informacija apie 73 miestuose akcijoje dalyvaujančias parduotuves ir paramos maistu gavėjus pateikiama internete – www.maistobankas.lt/akcija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.