Draudikai sukirto rankomis su „verslo angelais“

Europos bendrovė „ERGO Insurance“ Lietuvoje pasirašė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį su rizikos kapitalo fondu „Nextury Ventures“, investuojančiu į verslo startuolių komandas ir didelio potencialo turinčias verslo idėjas. Padedami fondo įkūrėjo Iljos Laurso komandos, ERGO ieškos idėjų, galinčių virsti inovacijomis draudimo srityje. ERGO atstovų teigimu, sprendimą pasitelkti startuolius lėmė bendras naujų vėjų, pokyčių ir pažangos poreikis Lietuvos draudimo versle.

Kęstutis Bagdonavičius, ERGO draudimo grupės Baltijos šalyse valdybos pirmininkas (kairėje) ir I.Laursas.
Kęstutis Bagdonavičius, ERGO draudimo grupės Baltijos šalyse valdybos pirmininkas (kairėje) ir I.Laursas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-20 17:03, atnaujinta 2018-01-08 15:45

„Proveržis – tai, ko šiandien labiausiai trūksta draudimo paslaugas teikiančiam verslui Lietuvoje. Konkuruojame kokybe, kainomis, tačiau poreikis nuolat siūlyti vartotojui novatoriškus sprendimus seniai nebėra vien IT verslo prerogatyva.

Dirbdami su kolegomis ERGO grupės įmonėse įvairiose Europos šalyse, žinome, kad draudimo verslas tiesiog privalo būti dinamiškas ir žengti koja kojon su greitėjančiu gyvenimo tempu, naujausiomis technologijų tendencijomis, orientuotis į individualizuotas paslaugas bei būti priekyje klientų poreikių.

Būdami draudimo paslaugų kokybės vėliavnešiais Lietuvoje, kuriems inovacijos – viena iš prioritetinių strateginių krypčių, šiam darbui pasirinkome srities lyderius „Nextury Ventures“, geriausiai suprantančius, kaip ir kokios idėjos tampa verslo inovacijomis“, – sako dr. Kęstutis Bagdonavičius, ERGO draudimo grupės Baltijos šalyse valdybos pirmininkas.

Jo teigimu, potencialios inovacijos yra įmanomos ir reikalingos be išimties visose tradicinėse draudimo srityse: transporto, gyvybės, turto, sveikatos ir kt.

„Pasaulyje yra daug puikių pavyzdžių, kaip didžiosios korporacijos bendradarbiauja su specializuotomis inovacijų investicijų bendrovėmis ir taip skatina inovacijas savo veiklos srityse. Kadangi Lietuvoje, Pabaltyje tokios praktikos yra mažiau, tai tikiu, kad mūsų partnerystė su ERGO taps geru pavyzdžiu.

Drauge ketiname bendradarbiauti investuojant ir skatinant inovacijas draudimo srityje. Man asmeniškai yra itin malonu, kad ilgus metus Lietuvoje sėkmingai veikianti ERGO bendrovė mąsto pažangiai, supranta inovacijų vertę ir nebijo į jas investuoti. Tikiu, kad ateityje Lietuvoje panašiai mąstančių įmonių bus daugiau“, – mano Ilja Laurs, rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ pirmininkas.

Bendradarbiavimo sutartį pasirašiusių pusių teigimu, ateityje bus siekiama įtraukti ir daugiau partnerių su skirtingomis verslo ir technologijų patirtimis bei akademinėmis žiniomis.

„Nextury Ventures“ yra rizikos kapitalo fondas, įkurtas vieno žinomiausių Lietuvoje ir pasaulyje verslininkų Ilja Laurs kartu su Mindaugu Glodu, patyrusiu informacinių ir komunikacinių technologijų verslo vadovu. Nextury Ventures investuoja į verslo startuolių komandas bei didelio verslo potencialo turinčias idėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.