Kas dešimtas euro zonos gyventojas ateityje neturės darbo

Kas dešimtas euro zonos gyventojas liks be darbo net ir tuo atveju, jeigu Europos Centrinio Banko (ECB) ketinimai išpirkti valstybines obligacijas bus sėkmingi, rašo „The Financial Times“.

Mažai kas iš ekonomistų tiki, kad augimas pasieks tokį tempą, kurio pakaktų, jog firmos galėtų priimti į darbą daug naujų darbuotojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Mažai kas iš ekonomistų tiki, kad augimas pasieks tokį tempą, kurio pakaktų, jog firmos galėtų priimti į darbą daug naujų darbuotojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2015, 9:59 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 10:38 AM

Anksčiau buvo pranešta, kad ECB pradėjo vadinamojo kiekybinio švelninimo programą, kuri bus tęsiama iki 2016 metų rugsėjo. ECB kas mėnesį už 60 mlrd. eurų pirks valstybines obligacijas. Bendra programos suma sudarys 1,1 trilijoną eurų. Projektas įgyvendinamas vykdant kovos su defliacija euro zonoje programą.

Mažai kas iš ekonomistų tiki, kad augimas pasieks tokį tempą, kurio pakaktų, jog firmos galėtų priimti į darbą daug naujų darbuotojų, sakoma straipsnyje.

Remiantis ECB prognozėmis, nedarbo lygis netgi po visiško valstybės obligacijų išpirkimo programos įgyvendinimo prilygs „dviženkliam skaičiui“. Laikraštis pažymi, kad ryšium su vertinimu, kuris buvo paskelbtas kovą, bet nepatkreipęs dėmesio, ECB ekonomistai mano, kad iki 2017 m. pabaigos 9,9 proc. darbo rinkos dalyvių ir toliau neturės darbo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.