Profsąjungos stato šerius prieš darbo santykių projektą

Patvirtinus naują socialinio modelio

Anot A.Černiausko, naujuoju socialiniu modeliu bandoma liberalizuoti darbo santykius, iš darbuotojų atimant daugumą socialinių garantijų.<br>V.Balkūno nuotr.
Anot A.Černiausko, naujuoju socialiniu modeliu bandoma liberalizuoti darbo santykius, iš darbuotojų atimant daugumą socialinių garantijų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2015, 2:32 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 9:39 AM

Pasak jo, darbo santykiai būtų liberalizuojami darbuotojų sąskaita ir neatmestina, kad kelis milijonus žmonių paliesiančią pertvarką skubama įvykdyti tikintis, kad žmonės iki Seimo rinkimų tai pamirš.

„Žiūrint į dabartinį modelį ir dabartinį jo projektą, tai yra akivaizdus žaidimas į vienus vartus, kurį žaidžia premjeras. Šiuo modeliu bandoma liberalizuoti darbo santykius, iš darbuotojų atimant daugumą socialinių garantijų.

Kalbu ne tik apie finansinę pusę, tačiau apie atleidimo pagrindus, atostogas, darbo sutarčių rūšis. Jeigu premjerą džiugina būsimos darbo ginčų komisijos, tai jos mūsų iniciatyva veikia nuo 2013 metų ir jau išnagrinėjo apie 10 tūkst. ginčų, tiek, kad jų veiklos ribas dabar siūloma praplėsti“, – BNS sakė A.Černiauskas.

Jis atmetė premjero prielaidas, kad profesinių sąjungų atstovai naująjį modelį kritikuoja, neperskaitę viso projekto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.