Baltarusija toliau siautėja – žada „sureguliuoti“ apsipirkimą

Baltarusijos prekybos ministras Valentinas Čekanovas pažadėjo artimiausiu metu „sureguliuoti“ baltarusių apsipirkimą užsienio internetinėse parduotuvėse, informuoja kaimynų telegrafo agentūra BELTA. Ministras pabrėžė, kad Baltarusijos piliečiai ir toliau galės pirkti užsienio internetinėse parduotuvėse, tačiau valdžia planuoja priimti „kai kuriuos norminius teisės aktus“.

81 proc. baltarusių apsiperka savo šalies internetinėse parduotuvėse, tačiau pastaruoju metu šalies gyventojai vis dažniau užsisako prekių paštu užsieninėse elektroninės prekybos aikštelėse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
81 proc. baltarusių apsiperka savo šalies internetinėse parduotuvėse, tačiau pastaruoju metu šalies gyventojai vis dažniau užsisako prekių paštu užsieninėse elektroninės prekybos aikštelėse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2015, 5:04 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:15 AM

Pasak V.Čekanovo, ministerija jau „eina šiuo keliu, kai kurie šios srities klausimai jau išspręsti“. Jis pažymėjo, kad užsienio internetinės parduotuvės „išsunkia“ Baltarusijos gamintojų apyvartos dalį, o norint konkuruoti lygiomis teisėmis šalies lengvoji pramonė turi ne tik gaminti įperkamą ir kokybišką produkciją, bet ir tobulinti jos pardavimo metodus.

O Baltarusijos premjeras Andrejus Kobiakovas pripažino, kad savo rinką šalies lengvoji pramonė jau atidavė „kaimynams ir labai toli nuo mūsų esančioms šalims“.

Agentūra primena, kad 81 proc. baltarusių apsiperka savo šalies internetinėse parduotuvėse, tačiau pastaruoju metu šalies gyventojai vis dažniau užsisako prekių paštu užsieninėse elektroninės prekybos aikštelėse. Šiame sąraše pirmą vietą užima Kinija (jai tenka 33 proc. prekybos apimties). Antroje vietoje – ES šalys, trečioje – Rusija.

Priminsime, kad nuo pernai metų spalio 25 dienos prezidento Aliaksandro Lukašenkos potvarkiu padidinta siuntinių, kuriuos baltarusiai galės gauti nemokėdami muito, maksimali kaina: nuo 120 iki 200 eurų, jeigu siuntinys siunčiamas paštu, ir nuo 10 iki 200 eurų, jeigu jį pristato vežėjas. Pašto siuntinių, kuriuos žmogus gali gauti iš užsienio, skaičius dabar neribojamas – svarbu, kad jo kaina neviršytų nustatytos sumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.