Studentai rungsis dėl geriausio projektų valdytojo vardo

Ateinantį savaitgalį, kovo 28-ąją ISM Vadybos ir ekonomikos universitete vyks Lietuvos studentų Projektų valdymo čempionato finalas. Jame aukštųjų mokyklų komandos varžysis dėl geriausiųjų jaunųjų projektų valdytojų vardo, suteikiančio puikias karjeros galimybes. Šiemet čempionate dalyvauja 46 komandos iš 15 Lietuvos aukštųjų mokyklų.

Projektų valdymo čempionato 2014 m. akimirkos Vilniaus universiteto tarptautinio verslo mokykloje.<br>Organizatorių nuotr.
Projektų valdymo čempionato 2014 m. akimirkos Vilniaus universiteto tarptautinio verslo mokykloje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2015, 1:27 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:47 AM

Projektų valdymo čempionato tikslas yra padėti studentams tapti tikrais projektų valdymo profesionalais ir susipažinti su būsimais darbdaviais.

„Projektų vadovai turi būti ir stiprūs lyderiai ir geri tarpininkai, sugebantys tinkamu laiku priimti efektyvius sprendimus. Tokių studentų darbdaviai laukia išskėstomis rankomis. Šiuo metu projektų valdymo kompetencijos tampa ne mažiau svarbios negu profesinės žinios“, – sakė ISM rektorius bei Lietuvos projektų vadybos asociacijos prezidentas Alfredas Chmieliauskas.

Projektų valdymo čempionatas vyksta trimis etapais. Pirmo etapo dalyviai turėjo pateikti atsakymus į 100 klausimų per 100 minučių.

Į antrąjį turą atrinktos 12-os aukštųjų mokyklų komandos gavo realaus projekto aprašymus ir užduotis, kurias sprendžiant reikėjo pasirengti projekto įgyvendinimui. Vėliau komandos dalyvavo 1,5 val. trukmės vaizdo konferencijoje ir atsakinėjo į vertinimo komisijos klausimus, susijusius su projektu.

Sėkmingai įveikusios pirmąjį ir antrąjį kvalifikacijos turus, į čempionato finalą pateko 6 komandos. Tarp jų yra ISM vadybos ir ekonomikos universiteto, Vilniaus universiteto, Kauno technologijos universiteto komandos.

Taip pat finale dalyvaus Vytauto Didžiojo universitetas, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija bei Lietuvos sporto universitetas.

Finalo metu studentai turės išanalizuoti netikėtas projektų valdymo situacijas ir pateikti geriausius projektų valdymo pasiūlymus. Juos vertins žinomi Lietuvos ir užsienio projektų valdymo specialistai.

Šių metų čempionato finalo vertinimo komisiją sudaro žinomi Lietuvos verslininkai bei projektų valdymo specialistai. Tarp jų – AB „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis, „Tieto Lietuva“ kokybės vadovė Inesa Semionova, AB „TEO „ projektų valdymo departamento direktorius Paulius Morkvėnas.

Komisijoje taip pat bus WoraPay technologijų direktorius ir partneris bei  “Agile Lietuva“ asociacijos prezidentas Vaidas Adomauskas. Studentus projektų valdymo čempionate taip pat vertins Lietuvos projektų vadybos asociacijos direktorius Aurimas Pautienius ir svečias iš Latvijos – Nacionalinės projektų vadybos asociacijos vadovas Ivars Rungis.

2013 m. ISM komanda tapo pirmojo čempionato nugalėtoja, o šiemet Vadybos ir ekonomikos universitetas yra viso renginio projekto vietos partneris. Projektų valdymo čempionatą organizuoja tarptautinės projektų valdymo organizacijos skyrius Lietuvoje – IPMA (International Project Management Association) Young Crew Lietuva.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, įkurtas 1999 m., yra pirmasis nevalstybinis universitetas Lietuvoje. Universiteto steigėjas – BI Norwegian Business School – pripažįstamas viena didžiausių ir geriausių aukštųjų verslo mokyklų Europoje. Pasauliniame universitetų reitinge „Eduniversal“ ISM šeštą kartą skirtos keturios iš penkių galimų palmių šakelių. ISM išlieka tarp stipriausių dviejų šimtų verslo universitetų pasaulyje. Šis universiteto įvertinimas yra aukščiausias Lietuvoje ir vienas aukščiausių Vidurio bei Rytų Europos regione. ISM siūlo visų pakopų studijas: bakalauro, magistrantūros ir doktorantūros, taip pat rengia vadovų studijas ir mokymus. Universiteto studijų kokybę patvirtina Tarptautinė kokybės akreditacija (IQA) ir Europos kreditų perkėlimo sistemos etiketė (ECTS label), leidžianti mainų programų partneriais rinktis pažangiausius Europos universitetus. Universitetas siekia ugdyti ne tik sėkmingus, bet ir atsakingus verslo lyderius. ISM yra viena iš 100 pirmųjų verslo mokyklų, prisijungusių prie Jungtinių Tautų atsakingo vadybos mokymo principų iniciatyvos (Principles for Responsible Management Education – PRME).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.