Vengrų aviatoriai traukiasi iš Ukrainos – gąsdina nestabilumas

Vengrijos žemų sąnaudų oro bendrovė „Wizz Air Ukraina“ nuo balandžio 20-osios nutraukia veiklą. Kaip praneša avianws.com, tai susiję su tebesitęsiančiu nestabilumu Rytų Ukrainoje, valiutos pokyčiais ir valiutos keitimo kontrole.

Pernai nuo balandžio 30 dienos nutraukti „Wizz Air Ukraine“ avialinijų vykdyti reguliarieji skrydžiai Kijevas-Vilnius-Kijevas. Tuomet oro bendrovė žadėjo ateityje juos atnaujinti.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pernai nuo balandžio 30 dienos nutraukti „Wizz Air Ukraine“ avialinijų vykdyti reguliarieji skrydžiai Kijevas-Vilnius-Kijevas. Tuomet oro bendrovė žadėjo ateityje juos atnaujinti.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2015, 12:01 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 6:00 AM

Tiesa, reisų Ukrainoje pagrindinė įmonė „Wizz Air“ nelinkusi nutraukti. „Wizz Air“ antrinės įmonės „Wizz Air Ukraina“ skrydžius vykdys „Wizz Air Hungary“.

„Wizz Air“ sako ketinanti plėsti savo veiklą Ukrainoje, kai padėtis šalyje pagerės.

Pernai nuo balandžio 30 dienos nutraukti „Wizz Air Ukraine“ avialinijų vykdyti reguliarieji skrydžiai Kijevas-Vilnius-Kijevas. Tuomet oro bendrovė žadėjo ateityje juos atnaujinti.

„Wizz Air Ukraine“ generalinis direktorius Akosas Busas tuomet pranešė: „Wizz Air Ukraine“ ir toliau teiks žemų kainų skrydžių  paslaugas Ukrainos keleiviams. Dėl esamos geopolitinės padėties susidūrėme su reikšmingu paklausos maršrutams iš ir į Ukrainą kritimu, tačiau tikimės, kad šie pokyčiai yra laikini.

Tačiau privalome reaguoti  į esamą situaciją perplanuodami maršrutų tinklą. Nors atidėjome naujos bazės Lvove atidarymą ir koregavome kai kuriuos maršrutus, mes toliau tiekiame žemų kainų paslaugas likusiais 16 Ukrainos maršrutų. Šiandien paskelbti pokyčiai yra laikini ir, kai tik bus įmanoma,  mes sieksime grįžti prie pradinio plėtros plano“.

Taip pat kuriam laikui tuomet „Wizz Air Ukraina“ sustabdė skrydžius iš Kijevo į Sofiją bei iš Charkovo į Kutaisį.

„Wizz Air Ukraina“ skelbė nukelianti ir bazės Ukrainos mieste Lvove atidarymą, drauge ir planuotų 6 maršrutų startą: iš Lvovo – į Barseloną, Neapolį, Kutaisį, Tel Avivą, Romą ir Valensiją. Spėta, kad šitokius sprendimus „Wizz Air“ antrinė oro bendrovė priėmė, nes mažina orlaivių parką.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.