Europos ūkininkai rengiasi pieno gamybos kvotų naikinimui

Nuo trečiadienio naikinama tris

Nuo balandžio 1 d. pieno išmilžis nebebus ribojamas.<br>V.Balkūno nuotr.
Nuo balandžio 1 d. pieno išmilžis nebebus ribojamas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 30, 2015, 1:47 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:45 PM

Nuo balandžio 1 d. pieno išmilžis nebebus ribojamas. Nors pieno kvotos pastaraisiais metais ir taip buvo didinamos – 2009-2013 metais išaugo 1 proc. – planuojamas visiškas rinkos liberalizavimas taps itin svarbiu veiksniu gamintojams.

Šiauriniuose Europos regionuose ūkininkai jau sveikina sprendimą panaikinti kvotas: tikimasi daugiau uždirbti augant pieno paklausai pasaulyje, ypač Kinijos rinkoje. Airija jau paskelbė apie planus dar iki 2020-ųjų padidinti pieno gamybos apimtis 50 proc. Savo ruožtu, Nyderlandai ir Vokietija, laikoma didžiausia Europos gamintoja, prakalbo apie 20 proc. padidinimą.

„Džiaugiamės, kad kvotų atsisakoma. Buvome tam pasiruošę“, – kalbėjo Vokietijos pieno pramonės asociacijos MIV prezidentas Karlas Haincas Engelis (Karl-Heinz Engel). Anot jo, sektorius „orientuotas į eksportą ir konkurencingas“.

Tiesa, nemažai ūkininkų Prancūzijoje, laikomoje antrąja pagal dydį Europos pieno gamintoja, ketina, prieš imdamiesi veiksmų, palaukti. Norima įsitikinti, kad paklausa tikrai auga, o tik tada investuoti į gamybos plėtrą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.