Iki 2020 m. bus rekonstruotas magistralės A1 ruožas ties Kaunu

Vyriausybė pradeda ruoštis automagistralės Vilnius–Kaunas–Klaipėda rekonstrukcijai ties posūkiu į Kauno IX fortą. Čia iki 2020 m. ketinama praplatinti kelią, įrengti tunelį ir įgyvendinti kitas eismo saugos priemones.

Automagistralė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Automagistralė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-30 13:49, atnaujinta 2018-01-07 23:45

Pirmadienį Ministrų kabinetas pritarė Kauno miesto ir rajono savivaldybių tarybų patvirtintiems specialiesiems planams dėl kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožo nuo 94 iki 107 km rekonstravimo, netrukus prasidės žemės paėmimo procedūros.

Kaip žurnalistams sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, kelias bus pertvarkytas siekiant užtikrinti magistralės saugumą ir didesnį greitį šiame ruože. „Ši kelio atkarpa yra prie IX forto – čia iš autostrados yra nusukimas į kairę. Jis labai nesaugus, todėl ten ribojamas greitis. Norėtųsi, kad apribojimai dingtų ir nepatogumų žmonėms, sukantiems į kairę, taip pat nebūtų“, – sakė susisiekimo ministras.

Iki 2018 m. planuojama visuomenės poreikiams paimti 77 privačius sklypus, jų savininkams sumokant rinkos kainą. Su dar 4 valdytojais bus nutrauktos valstybinės žemės nuomos ar panaudos sutartys.

Kartu su žemės paėmimo procedūra pradedamas rengti ir techninis kelio rekonstrukcijos projektas, kuris atsakys, kiek konkrečiai kainuos šios statybos.

Pasak R. Sinkevičiaus, įgyvendinti projektą planuojama dar šioje finansinėje perspektyvoje – iki 2020 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.