Investuotojų asociacija piktinasi valstybės pinigų švaistymu

Papildomos investicijos į nuostolingai

Uostas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Uostas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 30, 2015, 10:58 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 12:05 AM

„Papildomos investicijos pasitarnautų tik vienam tikslui – pagerintų LJL kredituojančio SEB banko padėtį. Ataskaitų paskelbimo dieną LJL buvo pradelsusi 13 mln. eurų paskolos grąžinimo terminus, todėl įmonės vadovams reiktų kalbėti ne apie naujas investicijas, o pripažinti, kad sprendžiamas įmonės išgyvenimo klausimas“, – pranešime spaudai sakė Investuotojų asociacijos valdybos narys Vaidotas Rūkas.

Susisiekimo ministro patarėjas Ričardas Slapšys anksčiau BNS teigė, kad LJL kapitalą norima didinti maždaug 8 mln. eurų. LJL vadovas Audronis Lubys BNS tuomet teigė, kad lėšas bendrovė galėtų panaudoti dviem 10 metų senumo „Handy size“ laivams įsigyti.

Praėjusių metų LJL ataskaitų auditą atlikusi verslo konsultacijų bendrovė KPMG išreiškė sąlyginę nuomonę dėl įmonės veiklos tęstinumo. KPMG nurodė, kad 2014 metų pabaigoje LJL trumpalaikiai įsipareigojimai trumpalaikį turtą viršijo 17,96 mln. eurų. Vien SEB bankui įmonė buvo skolinga 13,29 mln. eurų.

Pernai LJL patyrė 6,314 mln. eurų audituotų grynųjų nuostolių. 2014 metų pabaigoje LJL nuosavas kapitalas sudarė 17,4 mln. eurų.

Pasak V.Rūko, biržoje LJL kapitalizacija siekia apie 1,2 mln. eurų – tai rodo, kad nemažai smulkiųjų investuotojų tiki tuo, kad įmonė bankrutuos, todėl parduoda akcijas.

Susisiekimo ministerija valdo 56,66 proc. LJL akcijų paketą, Danijos „DFDS Tor Line“ – 5,53 procento.

LJL akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.