Oro bendrovės karpo skrydžius į Rusiją

Tarptautinės aviakompanijos mažina skrydžių skaičių į Rusiją. Tai susiję su prastėjančia šalies ekonomika – rusai atostogauti ketina namie, o ne svetur.

Vnukovo oro uostas vasarą dar labiau ištuštės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vnukovo oro uostas vasarą dar labiau ištuštės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2015, 5:47 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 7:02 PM

Antradienį britų kompanija „EasyJet“ paskelbė, kad šią vasarą sumažins skrydžių Maskva-Londonas skaičių. Kompanija paskelbė, kad tai susiję su „sumažėjusia paklausa Rusijoje“. Rusijos gyventojus paveikė rublio kurso smukimas, todėl keliauti svetur tapo gerokai brangiau nei anksčiau, skelbia CNN.

Rusijos oro transporto agentūros duomenimis, tarptautinių skrydžių per sausį ir vasarį sumažėjo 14,5 proc.

„EasyJet“ – ne pirmoji aviakompanija, karpanti skrydžių į Rusiją skaičių.

Honkongo aviakompanija „Cathay Pacific“ šią savaitę jau sumažino skrydžių skaičių į Maskvą, rašo „Moscow Times“. Taip pat pasielgė ir „Qatar Airways“.

Dar viena didelė aviakompanija „Etihad Airways“ atsisakė planų naudoti erdvųjį „Boeing Dreamliner“ skrydžiams iš Abu Dabio į Maskvą – keleivių jau nėra tiek daug. O skrydžių skaičių kompanija sumažino trečdaliu.

Mažosios Europos oro kompanijos irgi priverstos karpyti skrydžius. Vokietijos „Air Berlin“ ir Suomijos „Finnair“ atšaukė dalį reguliarių skrydžių į skirtingus Rusijos miestus.

Rusijos aviakompanijoms taip pat tenka pergalvoti savo strategiją. Rusijos oro transporto agentūra jau pranešė, kad Rusijos oro bendrovės nutraukė skrydžius 72 tarptautinėmis kryptimis, nes sumažėjo keleivių skaičius.

Į tai reaguodama Rusijos vyriausybė paskelbė planus gerinti vietinį turizmą, nes pastebima, kad dėl 40 procentų smukusio rublio vertės rusai atostogoms renkasi savo šalį.

Todėl vietinių skrydžių apmokestinimas sumažintas nuo 18 iki 10 procentų. Regis, mokesčių lengvata pataisė padėtį – Rusijos aviakompanijos pranešė, kad vietinių skrydžių apkrovimas per dvejus šių metų mėnesius padidėjo 12,4 proc.

Parengė Marius Jokūbaitis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.