Pasaulio bankas prognozuoja: recesija Rusijoje užsitęs

Rusijai gresia užsitęsianti

Naujausios banko prognozės pesimistiškesnės nei buvo gruodį, kai buvo tikimasi, kad šalies ekonomika šiais metais susitrauks 0,7 proc., o 2016-aisiais augs 0,3 procento.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Naujausios banko prognozės pesimistiškesnės nei buvo gruodį, kai buvo tikimasi, kad šalies ekonomika šiais metais susitrauks 0,7 proc., o 2016-aisiais augs 0,3 procento.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 1, 2015, 5:16 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 7:02 PM

Viename iš bazinių PB scenarijų tikimasi, kad Rusijos BVP 2015 metais susitrauks 3,8 proc., o jau 2016 metais dar 0,3 proc. Vidutinės trukmės perspektyvoje susidarančias prognozes institucija apibūdina kaip miglotas.

Vyresnioji Pasaulio banko ekonomistė Rusijos regionui Brigita Hansl (Birgit Hansl) teigė, kad vienas iš svarbiausių politinių iššūkių šiuo metu – „prisitaikymas prie naujų pokyčių naftos sektoriuje bei sankcijų aplinkos“.

„Jeigu skirsime daugiau dėmesio vidutinės trukmės perspektyvoms, matysime, kad pagrindiniu iššūkiu Rusijai ir toliau išlieka investicijų trūkumas“, – kalbėjo ji, pristatydama ataskaitą.

Naujausios banko prognozės pesimistiškesnės nei buvo gruodį, kai buvo tikimasi, kad šalies ekonomika šiais metais susitrauks 0,7 proc., o 2016-aisiais augs 0,3 procento.

Naujojoje bazinėje prognozėje daromos prielaidos, kad naftos kaina per ateinančius dvejus metus atsigaus tik visai nedaug – vidutinė barelio kaina 2015 metais gali siekti 53 JAV dolerius. Ateinančiais metais barelio kaina sudarys 57 JAV dolerius, nes pasaulio rinkose vis dar turėtų išlikti didžiulės kuro atsargos, o paklausa išliks vidutinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?