Pogrindiniai gyvūnų globėjai irgi panoro paramos

Pastaraisiais metais daugėja atvejų, kai siekiant gauti 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio paramą, imamasi gyvūnų globojimo, neįteisinus tokios veiklos ir net nepasirūpinus užtikrinti bent minimalias gyvūnų gerovės sąlygas.

Šuniukai.<br>D.Umbraso nuotr.
Šuniukai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-01 15:34, atnaujinta 2020-02-20 11:10

Naujausias toks neteisėtos veiklos atvejis nustatytas Kauno rajone, tiriant gyventojo pranešimą apie tai, kad paėmus iš gyvūnų prieglaudos šuniuką, jis neužilgo nugaišo.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (Kauno VMVT) specialistai kartu su Kauno rajono savivaldybės administracijos atstovais patikrino nurodytą įstaigą, įsikūrusią Seniavos kaime (Garliavos sen., Kauno raj.).

Paaiškėjo, kad Seniavos kaimo gyventoja, neturėdama tam jokių sąlygų, globojo šunis ir kates. Savo veiklą gyvūnų mylėtoja buvo užregistravusi kaip viešąją įstaigą „Lauros prieglaudėlė“, tačiau Kauno VMVT išduoto leidimo užsiimti šia veikla, neturėjo. Patikrinimo metu moteris laikė 6 šuniukus ir 1 katę. Gyvūnai buvo laikomi narvuose, kuriuose plotas vienam augintiniui nesiekė net 1 m2.

Su gyvūnų globėja aptarus susidariusią situaciją, Kauno VMVT veterinarijos inspektoriams pavyko pasiekti geranoriško sutarimo, kad globėja visus prieglaudoje laikytus gyvūnus perduotų laikinai globoti Kauno regiono gyvūnų globos namams UAB „Nuaras“.

„Prieglaudos savininkei paaiškinome, kokius dokumentus reikia pateikti Kauno VMVT, norint įteisinti tokią veiklą, taip pat aptarėme, kokias sąlygas globojamiems augintiniams reikia sudaryti, kad būtų užtikrinta gyvūnų gerovė. Moteriai uždrausta toliau priiminėti gyvūnus į savo prieglaudą, kol nebus užtikrintos sąlygos juos laikyti pagal nustatytus reikalavimus. Moteris įpareigota dėl globos besikreipiantiems gyventojams nurodyti įstaigas, teisėtai užsiimančias šia veikla. Apie atvejį taip pat bus informuota ir Mokesčių inspekcija“, – komentavo Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas, valstybinis veterinarijos inspektorius Linijus Valiuška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.