Druskininkuose keleivinio keltuvo lynas jau peršoko Nemuną

Pirmojo šalyje keleivinio lynų keltuvo statybvietėje Druskininkuose gausėja darbų, kuriems atlikti prireikė ir sraigtasparnio.

Šis darbas su pasiruošimu užtruko apie keturias valandas, nes Lietuvoje buvo atliekamas pirmą kartą.<br>T.Valavičiaus nuotr.
Šis darbas su pasiruošimu užtruko apie keturias valandas, nes Lietuvoje buvo atliekamas pirmą kartą.<br>T.Valavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Apr 3, 2015, 9:45 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:04 PM

Su pilotu skrido pagalbininkai, kurie, paėmę prie Vandens parko statomoje pagrindinėje keltuvo stotelėje daugiau kaip kilometro ilgio trosą, perkėlė jį į kitą prie „Snow arenos“. Jiems talkino ir aukštalipiai, priėmę trosą ant trijų šiai oro transporto priemonei vasario mėnesį specialiais kranais milžinais sumontuotų kolonų.

Šis darbas su pasiruošimu užtruko apie keturias valandas, nes Lietuvoje buvo atliekamas pirmą kartą. Bet prieš tai dar teko įveikti gerokai daugiau kitų sudėtingų paruošiamųjų darbų.

Antrąjį storesnį pagalbinį ir po to pagrindinį trosus jau bus galima perkelti be sraigtasparnio specialia technika. Tai bus atlikta šiomis dienomis.

Kitą savaitę iš Italijos atvyks specialistai, kurie šiuos trosus supins.

Kol jie nenutiesti ir neišbandyti kartu su gondolomis-kabinomis, negalima baigti ir stotelių statybos.

Ką tik atvežtos iš Šveicarijos trys dešimtvietės keltuvo gondolos, nes ketvirtoji į vieną vilkiką netilpo.

Tikimasi, kad gegužės pabaigoje pirmieji keleiviai jau galės įvertinti šią išskirtinę mūsų šalyje ekologišką oro transporto priemonę.

Per pusketvirtos minutės jie iš Vandens parko perskris Nemuną į slidinėjimo areną, pakeliui iš judančios apžvalgos aikštelės pro skaidrius gondolos langus besigrožėdami kurorto ir jo apylinkių įspūdingais vaizdais.

Lynų keltuvo įrengimo darbus atlieka bendrovė „Eltel Networks“ kartu su Šveicarijos kompanija „Bartholet Maschinenbau AG“, atsakinga už įrangos pagaminimą.

Projektui įgyvendinti skirta lėšų iš Klimato kaitos specialiosios programos, taip pat Valstybės biudžeto ir bendrovės „Kautros keltuvai“ – prisidėti šį privatų investuotoją pavyko prikalbinti Druskininkų savivaldybei.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.