Tekstilininkams užsienio dar negana – ieškos dar daugiau nišų

Vilniaus tekstilininkai sulaukė premjero Algirdo Butkevičiaus vizito. Jis lankėsi aprangos ir tekstilės įmonėse „Audėjas“ bei „Lelija“, kur su šio pramonės sektoriaus įmonių asociacijos atstovais aptarė eksporto skatinimo, specialistų rengimo ir kitas aktualias temas.

Tekstilės įmonės užsienio rinkose parduoda apie 90 proc. visos savo pagaminamos produkcijos.<br>Nuotr. iš LR archyvo.
Tekstilės įmonės užsienio rinkose parduoda apie 90 proc. visos savo pagaminamos produkcijos.<br>Nuotr. iš LR archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2015, 4:22 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:29 PM

Balandžio 3-iąją, penktadienį Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacija su valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centru pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

„Manau, kad bendradarbiavimas turės didelės įtakos šio pramonės sektoriaus įmonių inovatyviems sprendimams, o geriausių mūsų šalies mokslininkų pagalba leis Lietuvos įmonėms sėkmingai konkuruoti tarptautinėse rinkose“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Susitikimo metu taip pat diskutuota bendrovėms aktualiais klausimais. Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos prezidiumo nariai pabrėžė, kad šio sektorius įmonės užsienio rinkose parduoda apie 90 proc. visos savo pagaminamos produkcijos, todėl būtina ieškoti naujų eksporto galimybių.

Premjeras su aprangą ir tekstilę gaminančių įmonių atstovais taip pat kalbėjosi apie specialistų ruošimo ir su darbo santykiais susijusius klausimus.

Europos Sąjungos aprangos ir tekstilės gamintojų organizacijas jungiančios Europos aprangos ir tekstilės organizacijos EURATEX duomenimis, 2014 metais Lietuva buvo tarp trijų šalių, kuriose aprangos ir tekstilės sektoriaus gamybos apimtys didėjo sparčiausiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.