Atėnai pažadėjo, kad dalį paskolos ir griūdami grąžins

Tarptautinio valiutos fondo

Nepaisant pažadų, baiminamasi, kad Graikija nepajėgs grąžinti 450 milijonų eurų, kuriuos šalis yra skolinga TVF.<br>AP nuotr.
Nepaisant pažadų, baiminamasi, kad Graikija nepajėgs grąžinti 450 milijonų eurų, kuriuos šalis yra skolinga TVF.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 6, 2015, 11:43 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:30 AM

Sekmadienį su Ch.Lagarde neformaliai susitikęs Graikijos finansų ministras Yanis Varoufakis patikino, kad jo šalis ketina „ad infinitum“ įvykdyti visus savo įsipareigojimus kreditoriams. Apie tai rašo BBC.

Ch.Lagarde sekmadienį pranešė, kad sutiko su Graikijos finansų ministro nuomone, jog nesibaigianti nežinomybė dėl Graikijos sugebėjimo grąžinti skolas neatitinka šalies interesų.

„Pasveikinau ministro patvirtinimą, kad TVF turinti pasiekti įmoka bus pervesta balandžio 9 dieną,“ – sakė Ch.Lagarde.

„Padėkojau už ministro įsipareigojimą pagerinti techninių komandų sugebėjimą dirbti su valdžios institucijomis, kad būtų užtikrintas darbo Atėnuose kruopštumas,“ – pridūrė TVF vadovė.

Prieš šį vizitą buvo kalbų, kad Atėnai gali neįvykdyti savo įsipareigojimų dėl 460 mln. eurų TVF dalies, jei bus priversti rinktis tarp TVF ir mokėjimo vyriausybės darbuotojams.

Ch.Lagarde sakė, kad TVF skolos grąžinimas atitinka šalies interesus. 

Graikija negavo likusių lėšų pagal 240 mlrd. eurų Europos Sąjungos (ES) ir TVF gelbėjimo paketą, nes Briuselis pareikalavo iš pradžių patvirtinti peržiūrėtą Graikijos reformų planą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.