Į atliekas deginančią „Toksiką“ – kaimynų ekskursija

Daugiau nei du mėnesius Šiaulių rajone veikianti bendrovė „Toksika“, deginanti pavojingas atliekas, atvėrė duris artimiausiems kaimynams – Medelyno seniūnijos gyventojam. Netoliese įsikūrę Šiaulių rajono gyventojai atvyko apžiūrėti vienintelį Lietuvoje pavojingų atliekų deginimo įrenginį bei įvertinti įmonės veiklą.

Šiaulių rajone veikianti bendrovė „Toksika“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiaulių rajone veikianti bendrovė „Toksika“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2015, 5:55 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:06 AM

Gyventojų ekskursija į už miesto įkurtą UAB „Toksika“ atliekų deginimo įrenginį buvo organizuojama pirmą kartą. Artimiausi įrenginio kaimynai – Medelyno seniūnijos gyventojai, o taip pat ir Rėkyvos seniūnijos atstovai, buvo pakviesti susipažinti su atliekų deginimo technologijomis, gyvai apžiūrėti, kaip yra naikinamos aplinkai pavojingos šiukšlės. Medelyno seniūno Vaclovo Kardašiaus teigimu, nors sklandė įvairūs gandai apie įmonės veikimą, tačiau apsilankymas juos maloniai nustebino, ir nuo šiol bendruomenės nariai sakosi miegosią ramiau.

„Esame patenkinti tuo ką pamatėme. Visi įrenginiai ir atliekamos procedūros atrodo labai profesionaliai ir moderniai“, – įspūdžiais dalinosi seniūnas.

Svečiai buvo pakviesti pasivaikščioti po patį įrenginį, lankėsi ir stebėjo laboratorijos specialistų darbą, analizavo išmetamų dalelių monitoringo duomenis. UAB „Toksika“ generalinis direktorius Arūnas Dirvinskas bendruomenių nariams pristatė, kokių sričių specialistai dirba įmonėje, kokios jų kompetencijos bei kaip yra valdomas pats įrenginys.

„Per du mėnesius, kiek veikia naujas įrenginys, sudeginta daugiau nei 1,5 tūkst. tonų pavojingų atliekų. Procesas vyksta sklandžiai. Visi išmetamųjų dalelių kiekiai yra griežtai stebimi ir kontroliuojami. Tiek aplinkos apsaugos specialistai tiek ir patys gyventojai gali lengvai gauti informaciją apie juos. Dirbame švariai ir stabiliai, mat visi išmetamųjų dalelių rodikliai beveik dvigubai mažesni, nei leistinos normos“, – teigė A.Dirvinskas. Pasak jo, šiandien, deja, daug pavojingų medžiagų, kartu su kitomis komunalinėmis, buitinėmis atliekomis, patenka į sąvartynus, kur nėra taip griežtai rūšiuojamos. Todėl pavojingų atliekų deginimo gamykla mūsų šaliai yra reikalinga, ji padeda sumažinti gamtos užterštumą, užtikrina švarą.

Po ekskursijos, gyventojai buvo pakviesti su įmonės vadovais gyvai padiskutuoti jiems rūpimomis temomis, taip pat buvo aptartos ir galimo tolimesnio bendradarbiavimo poreikiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.