Graikai siūlo TVF išmintingai restruktūrizuoti šalies skolą

Graikijos finansų ministras Yanis Varoufakis pasiūlė Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) ir kitiems tarptautiniams kreditoriams išmintingai restruktūrizuoti šalies skolą, kuri siekia 324 mlrd. eurų. Apie tai pranešė Graikijos finansų ministerija, pasibaigus Y.Varoufakio deryboms, vykusioms JAV balandžio 5 ir 6 dienomis.

Graikijos finansų ministras Y.Varoufakis.<br>AP nuotr.
Graikijos finansų ministras Y.Varoufakis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 8, 2015, 9:58 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:29 AM

Graikijos finansų ministras susitiko su TVF vadove Christine Lagarde, taip pat su JAV iždo sekretoriaus pavaduotoju Nathanu Sheetsu ir JAV prezidento patarėja Caroline Atkinson.

„Susitikimas su TVF vadove Ch.Lagarde vyko puikioje atmosferoje. TVF jokiu klausimu nekėlė jokių reikalavimų“, skelbiama Graikijos finansų ministerijos pareiškime. Faktiškai Graikijos finansų ministerija paneigė žiniasklaidos pranešimus, esą TVF vadovė pareikalavo iš Graikijos sumažinti atlyginimus ir pensijas, taip pat padidinti pridėtinės vertės mokestį.

Y.Varoufakis pasiūlė TVF „išmintingai restruktūrizuoti Graikijos valstybinę skolą, o tai būtų palanku tiek Graikijai, tiek kreditoriams“, skelbiama ministerijos pranešime.

Savo ruožtu Ch.Lagarde detaliai paaiškino, kad labai svarbu, jog Graikijos vyriausybė suprastų Fonde galiojančius apribojimus ir laikytųsi jo taisyklių. Pasak jos, Graikijos atveju, TVF pasirengęs būti kiek įmanoma lankstesnis vertinant reformas ir vyriausybės siūlymus dėl biudžeto.

Per susitikimą su N.Sheetsu ir C.Atkinson, Y.Varoufakis informavo juos apie realią Graikijos ekonomikos situaciją. Savo ruožtu, JAV pareigūnai pabrėžė svarbą, kurią teikia Baracko Obamos administracija susitarimui tarp Graikijos ir jos partnerių (ES, Europos centrinio banko (ECB) ir TVF) ir euro zonos išsaugojimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.