Patyčias darbe patyrusi rusė išsikovojo milijoninę kompensaciją

Kad patyčios gajos ir tarp suaugusiųjų, parodė istorija, nutikusi viename banke Londone. Rusijos banko „Sberbank“ padalinio Didžiosios Britanijos sostinėje buvusi darbuotoja Svetlana Lochova išsikovojo 3,2 mln. svarų sterlingų kompensaciją dėl kolegų patyčių, rašo „The Telegraph“.

Patyčios gajos ne tik tarp vaikų, bet ir tarp suaugusiųjų.<br>V.Balkūno nuotr.
Patyčios gajos ne tik tarp vaikų, bet ir tarp suaugusiųjų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-08 18:51, atnaujinta 2018-01-07 06:49

Teisme 33 metų S.Lochova įrodė, kad trejus metus, kuriuos ji dirbo „Sberbank“, bendradarbiai nuolat iš jos tyčiojosi, todėl moteris jautėsi diskriminuojama. „Trenkta“, „vartoja narkotikus“ – šitokių užgauliojimų sulaukdavo ji. Kolegos vyrai ja vadindavo „išprotėjusia Svetlana“, taip pabrėždami tai, kad ji esą vartojanti kvaišalus.

Kaip vienas didžiausių moters kankintojų įvardijamas buvęs banko vadybininkas Davidas Longmuiras, kurio pastabos ir siunčiami elektroniai laiškai, anot teismo, buvo įžeidūs ir žeminantys. Jis, tarkim, sakydavo, kad S.Lochova yra Rusijos laivybos magnato duktė, kuriai tėvas nupirko butą.

Kembridžo universitetą baigusi S.Lochova patyrė emocinį sukrėtimą, todėl nutarė 2012 metų sausį išeiti atostogų. Po to ji į darbą nebegrįžo.

„The Telegraph“ rašo, kad per metus S.Lochova uždirbdavo 750 tūkst. svarų sterlingų, taip pat už gerą darbą gaudavo premijų.

Testas parodė, kad moteris narkotikų nevartojo. Teismas pripažino, kas buvę S.Lochovos bendradarbiai ją nepagrįstai kaltino vartojus narkotikus ir šitaip moteris patyrė spaudimą.

S.Lochova teisme tvirtino esanti išsekusi ir dėl to niekada daugiau negalės grįžti į darbą finansų srityje, kurioje ji jau buvo sėkmingai įsitvirtinusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.