„Vičiūnų grupė“ imasi kiaušinių perdirbimo verslo

Žuvies perdirbimo bendrovė „Vičiūnų grupė“ dar labiau praplėtė galimybes

„Vičiūnų grupė“ Plungėje atidarė du naujus kiaušinių rūšiavimo ir perdirbimo fabrikus.<br>A.Ziabkus
„Vičiūnų grupė“ Plungėje atidarė du naujus kiaušinių rūšiavimo ir perdirbimo fabrikus.<br>A.Ziabkus
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Apr 9, 2015, 4:32 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:06 AM

Šią savaitę vienu metu iš karto pradėjo veikti dvi kiaušinių rūšiavimo ir jų produktų gamyklos, į kurias investuota per 17 mln. eurų.

Per rekordinį 9 mėnesių laikotarpį pastatytuose beveik 6,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto fabrikuose sumontuota ypač moderni šiuolaikinė įranga, kuri į Plungę atkeliavo iš Olandijos, Prancūzijos, Italijos ir net Argentinos.

Į pasaulyje naujausią gamybos technologiją buvo investuota daugiau, nei į abiejų fabrikų pastatų statybą ir įrengimą. Tai – pirmoji kiaušinių produkcijos gamykla Baltijos šalyse.

Vienoje gamykloje iš Lietuvos paukštynų atvežami kiaušiniai išrūšiuojami pagal dydį, supakuojami ir bus pateikiami Lietuvos mažmeninei prekybai.

Tik šią savaitę pradėjusioje veikti gamykloje netrukus per dieną bus fasuojama apie milijoną kiaušinių, Nuo vasaros antros pusės planuojama pradėti dirbti dviem pamainomis, o čia įdiegtos modernios technologijos per dieną išrūšiuojamų kiaušinių kiekį leis padvigubinti.

Kitame fabrike kiaušiniai perdirbami ir iš jų gaminama „Vičiūnų grupės“ produkcijai naudojama kiaušinių baltymų masė. Įmonės produktų gamybos poreikis per dieną yra milijono kiaušinių baltymas. Per mėnesį tai sudaro apie 750 tonų kiaušinių baltymo.

Kol kas naujasis fabrikas šia žaliava aprūpina tik „Vičiūnų grupę“, tačiau kasdien po 1,6 mln. kiaušinių perdirbti galinti gamykla reikalingus produktus gamins ne tik šalies mažmeninei prekybai, bet ir eksportui.

Be skysto kiaušinio baltymo čia yra gaminama trynio masė, baltymo ir trynio milteliai, bei jų mišiniai.

Po 4 mėnesių mažmeninei prekybai planuojama pasiūlyti virtus ir jau išlukštentus kiaušinius.

Gamykla neišmeta ir perdirbamų kiaušinių lukšto. Jis yra džiovinamas, sumalamas ir panaudojamas pašarų gamybai.

„Išplėtoję pasaulinį verslą ir įvertinę rinkos poreikius pamatėme, kad pasaulyje kiaušinių produkcija turi didelę paklausą.

Todėl ėmėmės verslo, kuris leis gaminti ne tik kitiems mūsų fabrikams reikalingą žaliavą, bet ir eksportuoti visame pasaulyje. Planuojame, kad mūsų produktai pasieks net Japoniją“, – vakar atidarydamas naujus fabrikus sakė „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis. ˙

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.