Naujas rūkalų kontrabandos kelias – iš broliškosios Latvijos

Lietuvą tebeplūstam

Anksčiau daugiausia kontrabandinių cigarečių Lietuvą pasiekdavo iš Karaliaučiaus srities ar Baltarusijos.<br>P.Mantauto nuotr.
Anksčiau daugiausia kontrabandinių cigarečių Lietuvą pasiekdavo iš Karaliaučiaus srities ar Baltarusijos.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 10, 2015, 9:54 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:13 AM

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, pernai iš Latvijos buvo įvežta apie 7 proc. visų Lietuvoje sulaikytų kontrabandinių rūkalų, šiemet per pirmuosius mėnesius šis rodiklis šoktelėjo iki 85 procentų.

Įspūdinga statistika ir skaičiuojant tokius rūkalus vienetais: per visus praėjusius metus iš Latvijos į Lietuvą buvo įvežta 8,2 mln. cigarečių, o per pirmuosius du šių metų mėnesius – per 10 mln. cigarečių.

Pasak dienraščio, neabejojama, kad didelė dalis šių rūkalų per Lietuvą keliauja tranzitu ir yra skirti Lenkijos, Vokietijos ar tolimesnių šalių juodajai rinkai. Lietuvoje kontrabandinių rūkalų vartojimas, kaip rodo rinkos tyrimai, yra kiek sumenkęs.

Nelegalaus tabako gaminių srauto suaktyvėjimą muitininkai sieja tiek su galima pogrindinių fabrikų veikla Latvijos teritorijoje, tiek su minimalia bei fragmentiška kontrole tarp Šengeno erdvės šalių. Ją tevykdo muitinės mobiliosios kontrolės grupės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.