Patikrinę Šiaulių banką rado prie ko prikibti

2015 m. balandžio 10 d. 17:53
lrytas.lt
Lietuvos bankas, patikrinęs Šiaulių banko valdymą ir vidaus kontrolę, kredito, likvidumo, rinkos ir operacinės rizikos valdymą, pinigų plovimo bei teroristų finansavimo prevenciją ir patikrino reglamentuojamos informacijos atskleidimą.
Daugiau nuotraukų (1)
Taip pat buvo patikrinta, ar Šiaulių banko vidaus kapitalo pakankamumo vertinimo proceso metu nustatytų reikšmingų rizikos rūšių vertinimo priemonės užtikrina tinkamą kapitalo poreikio banko veiklos rizikai padengti nustatymą.
Nustatyta, kad Šiaulių bankas nepakankamai vykdė vidaus kontrolės ir rizikos vertinimo (valdymo) organizavimo nustatytus reikalavimus, ne visada laikėsi galiojančių prudencinių reikalavimų kredito įstaigoms. Inspektavimo metu nustatyta ir kitų trūkumų.
Šiaulių bankas įpareigotas iki šių metų birželio 30 d. pašalinti inspektavimo metu nustatytus teisės aktų pažeidimus ir banko veiklos trūkumus ir informuoti apie tai Lietuvos banką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.