Kazachai uždraudė kelis rusiškus gaminius ir sulaukė atsako

Kazachstane uždrausta pardavinėti kelių Rusijos gamintojų produktus. Nuo prekystalių dingo šokoladas „Alionka“, majonezas „Machejev“, sviestas „Krestjanskoje“, saulėgrąžų aliejus „Zolotaja semečka“. Rusija neliko skolinga: paskelbta, kad pieno produktai ir daržovės iš Kazachstano nesaugūs.

Kazachai sukritikavo rusiškus produktus, o Rusijos inspektoriai – jų daržoves ir vaisius.
Kazachai sukritikavo rusiškus produktus, o Rusijos inspektoriai – jų daržoves ir vaisius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 12, 2015, 3:08 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:46 AM

Pasak atsakingų Kazachstano pareigūnų, kaip skelbia newsru.com, gamintojai apgaudinėja vartotojus. Majoneze turėtų būti 67 proc. riebalų, o tėra 55 proc. Svieste „Krestanskoje“ reikalavimų neatitinka riebalų kiekis, drėgmė ir energinė vertė.

Technologijos reikalavimų neatitinka ir aliejus „Zolotaja semečka“. Tikrintojai turėjo pretenzijų ir šokoladui „Alionka“ su lazdyno riešutais. Jame 8,5 karto per daug mielių.

Tarp uždraustų produktų yra ir ukrainietiško fabriko „Roshen“ padalinio Rusijoje gaminiai.

Rusai neliko skolingi. Maskvos srities parduotuvėse jie aptiko džiovintų abrikosų ir graikiškų riešutų iš JAV, kurie supakuoti Kazachstane. Amerikietiškiems gaminiams Rusija taiko sankcijas.

Tikrintojai nustatė ir kad Čeliabinsko srityje parduodamas pienas „Depovskoje“ iš Kazachstano neatitinka riebalų ir rūgštingumo reikalavimų, o kefyre „Ais plius“ nustatyta žarnyno bakterijų.

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“ nustatė, kad Omsko srityje parduodamuose melionuose iš Kazachstano yra per daug nitratų, tokių pat pretenzijų inspektoriai turėjo ir burokėliams, parduodamiems Kurgano srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.