„Achemos grupė“ įtariama pažeidusi Konkurencijos įstatymą

„Achemos grupė“ atsidūrė

„Achemos grupė“ įtariama galimai įvykdžiusi koncentracijos priežiūros procedūros pažeidimą, numatytą Konkurencijos įstatyme.<br>D.Umbraso nuotr.
„Achemos grupė“ įtariama galimai įvykdžiusi koncentracijos priežiūros procedūros pažeidimą, numatytą Konkurencijos įstatyme.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-13 11:03, atnaujinta 2018-01-06 23:44

Konkurencijos taryba (KT) 2014 metų lapkritį leido „Achemos grupei“ vykdyti koncentraciją, įgyjant vienvaldę abiejų įmonių kontrolę, tačiau vėliau jai kilo įtarimų, kad grupė tai padarė dar 2013 metais – negavusi KT leidimo, todėl buvo nutarta pradėti tyrimą.

„Achemos grupė“ įtariama galimai įvykdžiusi koncentracijos priežiūros procedūros pažeidimą, numatytą Konkurencijos įstatyme – tyrimas atliekamas įtariant, kad grupė įvykdė koncentraciją, apie kurią turėjo pareigą pranešti Konkurencijos tarybai ir gauti leidimą iki jos įgyvendinimo, tačiau į tarybą kreipėsi ir leidimą koncentracijai gavo tik tuomet, kai ją įvykdė“, – nurodoma KT „Verslo žinioms“ pateiktuose komentaruose.

„Konkurencijos taryba pernai lapkritį priėmė sprendimą leisti „Achemos grupei“ vykdyti koncentraciją įsigyjant „Klaipėdos laivų remonto“ ir „Jūros vartų“ akcijas. Praėjus keliems mėnesiams gavome KT pranešimą, kad ji pradėjo tyrimą dėl galimai ne laiku pateiktų dokumentų. KT pateikėme visus prašomus dokumentus ir laukiame jos sprendimo“, – sakė „Achemos grupės“ komunikacijos vadovė Gintarė Mierkienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.