Verslo pirmūnų titulas – ir už skatinimą rūšiuoti atliekas

Lietuvos verslo konfederacija (LVK) įvertino tuos, kurie puoselėja atsakingą verslą ar visomis išgalėmis prisideda prie to, kad Lietuvoje nuolat augtų įvairios ūkio šakos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė A.Pabedinskienė ir LVK vadovas V.Sutkus prizą įteikė plastikinių pakuočių gamintojos bendrovės „Gerovė“ vadovui J.Ramoškai.<br>T.Bauro nuotr.
Socialinės apsaugos ir darbo ministrė A.Pabedinskienė ir LVK vadovas V.Sutkus prizą įteikė plastikinių pakuočių gamintojos bendrovės „Gerovė“ vadovui J.Ramoškai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2015, 3:21 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:12 PM

Kaip sakė Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, verslininkai šiemet Socialiai atsakingo verslo apdovanojimą nusprendė skirti už iniciatyvas aplinkosaugos srityje, mat šiuolaikinė įmonė privalo rūpintis ne tik pelnu, bet ir savo darbuotojais, visuomenės interesais bei aplinka.

Turime pradėti nuo savęs – patys rūšiuoti atliekas, tuomet ir tauta tokia užaugs. Šitaip mano bendrovės „Gerovė“ generalinis direktorius Jaunius Ramoška. Jo vadovaujama įmonė įvertinta Socialiai atsakingo verslo titulu.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė prizą įteikė bendrovės „Gerovė“ vadovui J.Ramoškai už 2014 m. įdiegtą rūšiuoti skatinančių produktų gamybą, darbuotojų įsitraukimą į švaros akcijas, jaunosios kartos švietimą, rengiant ekskursijas gamykloje ir remiant leidinius.

„Lietuviai turi gerą posakį: „Norėdamas pakeisti pasaulį turėtum pradėti nuo savęs“. Mes pradėjome nuo savęs, tyliai darydami darbus. Mūsų aplinkosaugos, socialiniai projektai paremti socialine atsakomybe. Todėl mums dvigubai džiugu gauti tokį įvertinimą“, – kalbėjo J.Ramoška.

Verslininkus sveikino ir šalies vadovai bei kiti iškilūs žmonės.

„Galiu tik didžiuotis Lietuvos verslu, kuris išlaikė eksporto mastą ir jį nukreipė naujomis kryptimis“, – apie verslo sumanumą ieškant naujų rinkų iškilus bėdoms dėl Rusijos sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Sveikinimo žodžių negailėjo ir arkivyskupas Gintaras Grušas, kadaise palikęs verslą ir pasirinkęs eiti pašaukimo keliu. G.Grušas kadaise buvo IBM techniniu konsultantu.

„Krikščioniškos vertybės versle nurodo mums kelią“, – sakė jis.

„Jei žmona, išvykstant vyrui į komandiruotę, sako, kad 95 nuošimčius laiko bus jam ištikima, tai vyrui nesukelia ramybės. Jei darbuotojas savo darbdaviui pasako, kad 95 nuošimčius laiko nevogs iš jo, tai irgi nekelia ramybės. Mūsų santykiai grįti pasitikėjimu“, – sakė G.Grušas.

Pagerbė už tiesiamus kelius į užsienį

Lietuva nuolat ieško verslo ryšių pasaulyje, siekia atverti kuo daugiau rinkų užsienyje. Tai ypač aktualu tvyrant geopolitinei įtampai kaimyninėse šalyse.

Verslo ambasadoriumi tapo Lietuvos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Japonijoje, Filipinų Respublikai, Australijos Sandraugai ir Naujajai Zelandijai Egidijus Meilūnas.

Jam šis įvertinimas skirtas už aktyvų Lietuvos ir Japonijos bei kitų ambasados atstovaujamų šalių įvairiapusių ryšių stiprinimą žemės ūkio, infrastruktūros, mokslo, inovacijų, IT, transporto ir turizmo, kultūros srityse.

Pasak E.Meilūno, lietuviški gaminiai svetur garsėja kaip geri, jis pasidžiaugė Lietuvos ir Japonijos verslo bendradarbiavimo proveržiu pastaraisiais metais.  Ambasadorius patikino, kad Japonijoje Lietuva jau nemažai žinoma. Diplomatas pasidžiaugė, kad viename iš populiarių Japonijos žurnalų balandžio numeryje yra išsamus reportažas apie mūsų šalį.

Taip pat verslininkai E.Meilūną pagerbė už konstruktyvų bendradarbiavimą su LVK.

Įvertino už partnerystę

LVK kasmet pagerbia ne tik socialiai atsakinguosius.

Apdovanojimas „Partnerystės lyderis“ skiriamas tiems, kurie visomis išgalėmis stengiasi, kad stiprėtų Lietuvos ekonomika, verslas ir valstybės institucijos rastų bendrą kalbą, o mūsų šalies verslo interesai būtų deramai pristatomi užsienyje.

„Partnerystės lyderio 2014“ apdovanojimas skirtas Lietuvos Respublikos Vyriausybės kancleriui Alminui Mačiuliui. Šis titulas jam atiteko už supratimą ir įsiklausymą į verslo interesus bei lūkesčius, už konstruktyvų dialogą, plėtojant ir įgyvendinant Vyriausybės programos nuostatas, už savalaikę pagalbą teisėkūroje Vyriausybės posėdžiuose ir ministerijų darbų koordinavime, už principingumą, konsoliduojant valstybės valdymo procesus ir didinant jų efektyvumą.

„Lietuvos verslo konfederacija tuščiai apdovanojimų nedalija, juos teikia tik už tikrus nuopelnus“, – pristatydamas laureatą kalbėjo V.Sutkus.

Kancleris negalėjo dalyvauti apdovanojimų įteikimo ceremonijoje, mat išvyko į komandiruotę, todėl padėkos žodžius įrašė iš anksto.

Įteikė Garbės ženklus

Iškilmingo vakaro metu LVK nusipelniusiems žmonėms įteikti Garbės ženklai.

Šiuo apdovanojimu įvertinti Lietuvos verslo konfederacijos Prekybos komisijos pirmininkas, Legalaus verslo aljanso prezidentas Romas Apulskis, įmonės „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas, Lietuvos Respublikos Seimo narė, Sveikatos reikalų komiteto narė Dangutė Mikutienė, Lietuvos nacionalinės ekspeditorių ir logistų asociacijos  LINEKA prezidentas Tautginas Sankauskas, ūkio viceministras Marius Skarupskas; buvęs Lietuvos Respublikos draudimo priežiūros komisijos pirmininkas Mindaugas Šalčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.