Garsusis cirkas „Cirque du Soleil" turės naujus šeimininkus?

Kanados bendrovės „Cirque du Soleil“ kontrolinis akcijų paketas bus parduotas investicinėms grupėms iš JAV ir Kinijos.

„Cirque du Soleil“ iš viso turi 4 tūkst. darbuotojų.<br>T.Bauro nuotr.
„Cirque du Soleil“ iš viso turi 4 tūkst. darbuotojų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 17, 2015, 12:03 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:15 PM

Neoficialiais duomenimis, akcijas įsigis JAV investicinis fondas „TPG Capital“ ir Kinijos bendrovė „Fosun“. Manoma, kad bendrovės „Cirque du Soleil“ vadovas Guy Laliberte išsaugos 10 proc. mažumos akcijų paketą. „Cirque du Soleil“ būstinė greičiausiai liks Monrealyje. Sandorio vertė gali siekti 1,5 mlrd. dolerių.

Oficialaus pareiškimo apie sandorį tikimasi artimiausiomis dienomis. Kol kas abi šalys šio sandorio nekomentuoja.

Pranešimų apie tai, kad G.Laliberte ketina pritraukti strateginių investuotojų bendrovės plėtrai, pasirodė kovą. Tada skelbta apie elitinio pasaulio šou kūrėjo „Cirque du Soleil“ ketinimus įgalioti „Goldman Sachs“ ieškoti pirkėjų. Bendrovės savininkui buvo svarbu išsaugoti būstinę Monrealyje, kur dirba 1,6 tūkst. žmonių.

Kanados cirko „Cirque du Soleil“ istorija prasidėjo 1984 m., kai jo įkūrėjų G.Laliberte ir Gilles Ste-Croix bei 20 gatvės artistų komanda surengė pasirodymą 450-ąsias Kanados atradimo metines švenčiančiame Kvebeko mieste. „Cirque du Soleil“ iš viso turi 4 tūkst. darbuotojų. Tai leidžia trupėms pasirodyti iškart keliose šalyse. Žiūrovai gali išvysti ryškius akrobatinius numerius, jungiančius cirko ir gatvės meną.

Tačiau kiek vėliau Kanados bendrovės „Cirque du Soleil“ steigėjas ir bendraturtis G.Laliberte paneigė informaciją apie bendrovės pardavimą, praneša televizijos kanalas CBC.

G.Laliberte išsiuntinėjo laiškus savo darbuotojams, kuriame pažadėjo, kad jie bus pirmieji, kurie sužinos apie bent kokius bendrovės aktyvų pardavimo sandorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.