Lietuviai Graikijoje konkuruos su poilsiautojais iš JAV

Pernai aukso amžių išgyvenęs Graikijos turizmo sektorius, kai žemyniniuose šalies kurortuose ir salose ilsėjosi rekordinis turistų skaičius – 24 mln. – jau ruošiasi naujam sezonui. Kuo šiemet krizės ištiktoje šalyje poilsis bus kitoks ir ar galima tikėtis, kad atostogauti daugelio pasaulio turistų pamėgtose Rodo, Kretos ir Korfu salose bus galima pigiau, pasakoja „Tez Tour" turistus Graikijoje priimančio biuro vadovas Dimitris Charitidis.

Dėl itin sustiprėjusio dolerio poilsį Graikijoje rezervuojasi net iš JAV atvykstantys turistai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dėl itin sustiprėjusio dolerio poilsį Graikijoje rezervuojasi net iš JAV atvykstantys turistai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 11:55 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:34 PM

„Gandai apie dėl krizės galimai pigesnį poilsį Graikijoje turizmo rinkoje buvo sukėlę laikiną štilį – poilsiautojai stebėjo situaciją ir atidėliojo kelionių įsigijimą iki pat išankstinių pirkimų pabaigos. Kažkiek įtakos turėjo ir Rusijos krizė, mat šios valstybės piliečiai itin vertina poilsį Graikijos paplūdimiuose ir iki šiol sudarydavo nemenkus turistų srautus. Tad nenuostabu, jog metų pradžioje Graikijoje buvo išties sunerimta dėl viešbučių užpildymo ir potencialaus jų dempingo, – pasakojo Graikijoje gyvenantis ir dirbantis D.Charitidis. – Vis dėlto pasibaigus išankstiniams pardavimams matyti, kad ne tik didelė dalis poilsiautojų iš Rusijos galiausiai vis dėlto apsisprendė ilsėtis Graikijoje, bet ir apskritai šalies kaip atostogų krypties konkurencingumas smarkiai padidėjęs. To pasekmė – kiek menkesnius srautus iš Rusijos itin veržliai kompensavo kitos rinkos. Pavyzdžiui, poilsiautojai iš Baltijos šalių“.

Pasak D.Charitidžio, šiemet keliones į Graikiją jau įsigijo itin daug poilsiautojų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, taip pat – Rumunijos ir Bulgarijos. Sparčiai didėja ir turistų srautai iš Didžiosios Britanijos – tai susiję su svaro stiprėjimu. Taip pat sulaukiama daugiau užklausų iš Italijos ir Prancūzijos. Poilsiautojų iš Prancūzijos pagausėjimas susijęs ir su neseniai vykusiais skaudžiais įvykiais Tunise, kuriame tradiciškai ilsėdavosi daug prancūzų.

Dėl itin sustiprėjusio dolerio poilsį Graikijoje rezervuojasi net iš JAV atvykstantys turistai, kuriems iki šiol atostogos ir visos kitos kelionės į Europą buvo gana brangus malonumas, kurį sau leisti galėjo anaiptol ne kiekvienas.

D.Charitidžio duomenis apie padidėjusius poilsiautojų srautus iš Lietuvos patvirtina ir mūsų šalyje veikiantis kelionių organizatorius.

Nors „Tez Tour“ šiemet vasaros kelionių programą Graikijos kryptimi padidino 10 proc., pavyzdžiui, į Rodo salą šią vasarą skraidins du kartus per savaitę, šiuo metu parduota jau daugiau nei pusė iš anksto suformuotų pasiūlymų.

Tuo tarpu „Tez Tour“ biuro atstovas Graikijoje informavo, kad dėl turistų srautų iš naujų šalių jau kovo viduryje dalis populiariausių viešbučių stabdė pardavimus birželiui ir liepai – o tai reiškia, jog viešbučiai pirmiesiems vasaros mėnesiams jau užimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.