Priminimas iš Vašingtono – Lietuva jau tarp ekonomikos lyderių

Globaliame pasaulyje šalių ar net regionų ūkiai yra vienas su kitu susiję. Todėl labai svarbu, kad jų plėtrą vyktų tolygiai ir nuosekliai. Todėl ir šiuo metu vykstantis pavasarinis Pasaulio banko ir Tarptautinio valiutos fondo susitikimas skleidžia aiškią žinią – būtina užtikrinti ilgalaikį globalų ekonomikos augimą ir tvarumą.

Anot A.Rimkūno, per 2014 metus Lietuvos eksportas į JAV išaugo trečdaliu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Anot A.Rimkūno, per 2014 metus Lietuvos eksportas į JAV išaugo trečdaliu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2015, 12:13 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:19 PM

Šią savaitę paskelbtoje TVF Pasaulio ekonomikos apžvalgoje Lietuva pirmą kartą priskiriama prie išsivysčiusios ekonomikos šalių grupės. Iki šiol TVF mūsų šalį vertino kaip kylančios rinkos ekonomiką.

„Atsakingą biudžeto politiką turi lydėti struktūrinės reformos. Be to, labai svarbu tinkamai pasinaudoti ekonomikos skatinimo priemonėmis kaip, pavyzdžiui, Investicijų planu Europai“, – sakė finansų viceministras Algimantas Rimkūnas.

Jis dalyvauja Vašingtone vykstančiame Pasaulio banko ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pavasario sesijoje.

A.Rimkūnas susitiko su JAV ir Lietuvos verslo tarybos, TVF, Pasaulio banko Šiaurės-Baltijos šalių atstovais.

Su JAV ir Lietuvos verslo tarybos prezidentu Ericu Stewartu finansų viceministras aptarė valstybių dvišalius verslo ryšius, prekybos ir investicijų galimybes.

Anot A.Rimkūno, per 2014 metus Lietuvos eksportas į JAV išaugo trečdaliu ir šios šalies rinka suteikia mūsų gamintojams naujų eksporto galimybių. Savo ruožtu prie euro zonos prisijungusi Lietuva tapo patrauklesnė užsienio investuotojams.

Su TVF Europos departamento vadovybe ir TVF misijų Lietuvai vadovu Christophu Klingenu finansų viceministras aptarė Europos ir Lietuvos ekonomikos raidą. Balandžio 14 d. paskelbtoje TVF Pasaulio ekonomikos apžvalgoje Lietuva pirmą kartą priskiriama prie išsivysčiusios ekonomikos šalių grupės. Iki šiol TVF mūsų šalį vertino kaip kylančios rinkos ekonomiką.

Šiandien finansų viceministras dalyvaus TVF Tarptautinio pinigų ir finansų komiteto posėdyje, kuriame bus aptariamos struktūrinės reformos ir kitos priemonės, kurios užtikrintų ilgalaikį ekonomikos augimą. TVF vadovė Christine Lagarde pristatys globalios politikos darbotvarkę, pagal kurią TVF vykdys skolinimo, priežiūros ir konsultacijų veiklą TVF valstybėse narėse.

2013 m. kovą Vašingtone įkurta JAV ir Lietuvos verslo taryba vienija „Chevron“, „Western Union“, „Philip Morris International“, „Johnson & Johnson“ ir kitas žinomas JAV kompanijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.