Deryboms įšalus, Graikija prakalbo apie pirmalaikius rinkimus

Graikijos tikslas yra pasiekti

Šiuo metu Atėnai yra įstrigę derybose su euro zonos partnerėmis ir TVF dėl ekonominių reformų paketo, kurio reikalauja kreditoriai.<br>AP nuotr.
Šiuo metu Atėnai yra įstrigę derybose su euro zonos partnerėmis ir TVF dėl ekonominių reformų paketo, kurio reikalauja kreditoriai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-04-19 13:05, atnaujinta 2018-01-06 10:53

Pareigūnas taip pat neatmetė galimybės, kad, deryboms su Europos Sąjunga ir Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) atsidūrus visiškoje aklavietėje, Graikijoje galėtų būti surengtas referendumas ar pirmalaikiai rinkimai, – laikraštį citavo „Reuters“.

Šiuo metu Atėnai yra įstrigę derybose su euro zonos partnerėmis ir TVF dėl ekonominių reformų paketo, kurio reikalauja kreditoriai, kad šaliai būtų suteikta likusi numatytos finansinės pagalbos dalis. Nesitikima, kad itin lėtose derybose bus spėta pasiekti susitarimą, kuris būtų patvirtintas balandžio 24 d. Rygoje vyksiančiame euro zonos šalių finansų ministrų susitikime.

„Mūsų tikslas yra įgyvendinamas sprendimas, pagal kurį liekame su euru. Tačiau neketiname atsitraukti nuo savo nusistatytų ribų“ ,- sakė Y.Dragasakis.

Paklaustas, ar vyriausybė planuoja paskelbti referendumą ar netgi pirmalaikius rinkimus, jeigu derybos atsidurs aklavietėje, Graikijos premjero pavaduotojas teigė, kad tokia galimybė yra, nors vyriausybės pagrindinis siekis yra pasirašyti susitarimą.

Graikijai jau po kelių savaičių gali tekti spręsti, ar išmokėti pensijas ir atlyginimus, ar padengi įsiskolinimus TVF.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.