Sporto rūmams jau matuojami pardavimo sutarčių drabužiai

Vyriausybė rengia projektus,

Sporto rūmai šiuo metu įkeisti Šiaulių bankui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sporto rūmai šiuo metu įkeisti Šiaulių bankui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 19, 2015, 12:47 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:53 AM

„Kitą savaitę komisija apžiūrės, ar viskas teisiškai tvarkingai paruošta. Kartu norime paruošti matmenis, kad Sporto rūmai būtų pripažinti valstybei svarbiu ekonominiu projektu, nes tuomet bus paprastesnės visos procedūros. Norėtume gegužės 15 dieną jau teikti nutarimo projektą Vyriausybei“, – sakė koordinacinei komisijai dėl Sporto rūmų pirkimo-pardavimo vadovaujanti J.Juozaitienė.

Anot jos, artimiausiu metu bus ruošiamas nutarimo projektas, įpareigojantis Turto banką derėtis su Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) administratoriumi. Rūmai šiuo metu įkeisti Šiaulių bankui.

Pasak jos, Vyriausybei per mėnesį dar teks suderinti teisinius niuansus dėl žemės nuosavybės, nes dalis teritorijos yra išnuomota, dalį valdo Nacionalinė žemės tarnyba. Ji taip pat tvirtino, kad derėtis dėl kainos ir kitų pirkimo sąlygų greičiausiai bus įpareigotas „vienas konkretus asmuo“, tuo metu statybos galėtų prasidėti 2016-ųjų rudenį.

„2016 metų rugsėjo mėnesį tikrai norėtume, kad prasidėtų realios statybos – jau būtų statybų leidimas, būtų rangovas. Pastatas yra sudėtingas, tai yra kultūros paveldas“, – sakė premjero patarėja.

Anot J.Juozaitienės, rūmų pardavimo kaina gali siekti nuo 5 iki 9 mln. eurų. Ji teigė nemananti, kad per mėnesį, kol Vyriausybė pasirengs deryboms, Sporto rūmų valdytojai pradės tartis su kuo nors kitu.

„Kadangi jau yra apšnekėta, kad Vyriausybė pirks tą pastatą, aš nemanau, kad jie pradėtų derėtis su bet kuo. Tikrai manau, kad tai yra solidi įstaiga ir tokių vaikiškų žaidimų nežaidžia“, – pareiškė ji.

Vietoje buvusių Sporto rūmų Vyriausybė numato įrengti Kongresų centrą su konferencijų ir koncertų salėmis. Anksčiau Vyriausybė tvirtino, kad viso projekto vertė galėtų siekti 11,6 mln. eurų, rūmai būtų pertvarkyti iki 2017 metų.

14,7 tūkst. kv. metrų ploto rūmai su kiemo statiniais bei žemės sklypu Rinktinės gatvėje įkeisti Šiaulių bankui, o juos bando parduoti bankrutuojančios ŪBIG administratorius. Trečiąkart nepavykus objekto parduoti aukcione, jį siūloma įsigyti derybų būdu. Aukcionuose pradinė kaina svyravo nuo 9 mln. iki 11,4 mln. eurų.

1971 metais pastatytus rūmus išlaikyti pernai kainavo beveik 270 tūkst. eurų.

Sporto rūmai yra senųjų žydų kapinių vietoje. Su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi šią savaitę susitikę Europos žydų kapinių priežiūros komiteto atstovai sakė neturintys priekaištų dėl planų atnaujinti pastatą, tik pageidautų, kad šalia jo būtų įkurtas memorialas. J.Juozaitienė BNS patikino, kad kartu su Sporto rūmų pastato projektu bus rengiamas ir memorialo projektas.

Žydų kapinės Vilniaus centre veikė nuo XVI amžiaus, jos uždarytos XIX amžiuje. Kapinių ribas Vyriausybė patvirtino 2009 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?